Turizm fuarları sıralamasında dünyada 5′inci büyük fuar olan ve Valiliğimiz olarak her yıl katıldığımız EMITT fuarında yaklaşık 70 ülkeye Erzincan bakır işlemeciliği tanıtılarak bakırın canlanması için adımlar atıldı.
Erzincan Bakırının tanıtımının yapılmasının yanı sıra sektördeki sorunların tespit edilmesi ve bu sorunların çözümüne yönelik fikir alışverişinde bulunmak üzere Valimiz Sayın Abdurrahman Akdemir, ilimizdeki bakır esnafını ziyaret etti. Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altınparmak, Bayburt Valisi Sayın Mükerrem Ünlüer, Erzincan Belediye Başkanı Sayın Cemalettin Başsoy, Erzurum Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen’in de eşlik ettiği ziyaretlerde Valimiz Sayın Abdurrahman Akdemir, bakırcıların istek ve sorunlarını dinledi, sorunların çözümüne yönelik görüştü.
Erzincan bakırının bölge illerde de yaygınlaşmasının önemine değinen Valimiz Sayın Abdurrahman Akdemir; Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altınparmak ve Bayburt Valisi Sayın Mükerrem Ünlüer ile bölge turizminin gelişmesi konusunda yapılan ve yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Ziyaretlerde Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUDAKA) desteğiyle birlikte EMİTT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda stant açan Erzincan’ın ziyaretçilerden yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Sayın Valimiz; Valilik olarak Erzincan bakırı ile bölgenin hem turizm hemde ticari potansiyelini arttırmaya çalıştıklarını söyledi. 
Editör: Doğu Gazetesi