Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’un talimatı ve destekleri ile kurulan kulüp Erzincan’da spora yeni bir soluk katması bekleniliyor.

Kulübün kurucu Başkanlığını ise futbola uzun yıllar hizmet vermiş olan Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Osman Alanur, Başkan Yardımcılığını Erzincan Şekerspor’da ve Sivas Belediyespor’da futbol oynayan Fatih Taştı yaparken, antrenör olarak ise Erzincanspor’a yıllarca futbolcu, teknik adamlık ve idari görev ile hizmet eden Erzincan’ın bir değeri olan Turgay İlhan yapacak.

Futbolun yanında ilerleyen yıllarda başka spor branşında mücadele edecek olan çiçeği burnundaki Erz Enerji Erzincan Belediyespor kulübü, Türk sporuna uzun yıllar hizmet verecek.

Hafta sonu yapılan ilk Genel kurul ile faaliyetlerine başlayan Erz Enerji Belediyespor kulübün Başkanı Osman Alanur, yaptığı açıklamada 'Kulübümüzü gençleri spor yaparak, kötü alışkanlıklardan korumak için kurduk, Erzincan Belediyespor benim ilk futbola başladığım kulüp. 13 yaşında futbola başladım. Daha sonra ise İstanbul’a hem üniversite eğitimi hem de profesyonel futbol hayatımı devam ettirdim. Erzincan’a geldiğimden beri Erzincan Belediyespor diğer branşlarda faaliyet göstermesine rağmen, futbol branşında Amatörde niye yok diye de hep içimde bir uhde olarak duruyordu, 13 yaşımda futbola başladığımdan dolayı benim bu kulübe vefa borcum var, onun için temelden bir kulüp kurmak istedik. Futbol’un içinde olan arkadaşlardan bir ekip oluşturarak, Erz Enerji Belediyespor’u kuruyoruz. Futbol bir ekip işi olduğuna göre bizde Belediye bünyesinde ilgili birimlerden arkadaşlarla ekip ruhu içerisinde bu işin üstesinden geleceğiz.

Bu sezon 1. Amatör kümede mücadele edeceklerini ifade ederek, ‘‘ilmiyle ahlakiyle, futboluyla güzel bir konsept oluşturup, Küfürsüz arzu edilen bir takım olacağız, amacımız, iyi ahlak sahibi, kötü alışkanlıklardan uzak gençleri Türk sporuna kazandırmaktır’’ dedi.

Kulübün teknik direktörlüğüne ise, hem ilim, hem ahlak olarak, futbolculuk karakteri olarak Erzincan’da örnek gösterilen Turgay İlhan hocamızla anlaştık.

Çıktığımız bu yolda ben yok biz var mantalitesi içerisinde çalışmalar yürüteceklerini ifade Başkan Alanur, ‘‘bizlik duygusu ile hareket edeceğiz, benim için her bir arkadaşın fikri çok değerli, yapıcı olacağız, yapmak zor yıkmak kolay, bazı şeyleri bir dakikada yıkarsın 10 yılda yapamazsınız dedi.

Kulüp Başkanı Osman Alanur, ayrıca yürütülen bu çalışmalarda kendilerine her daim destek olan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’a da verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Editör: Doğu Gazetesi