Geçtiğimiz gün yirmiyi aşkın  yazar  ve sanatçı  Çırahane’de bir araya geldiler. Yazarların  problemlerinin görüşüldüğü  toplantıya Türkiye Yazarlar Birliği İl Temsilcisi Gazeteci Yazar Halil İbrahim Özdemir, Tarihçi Yazar Tahir Erdoğan Şahin,  Prof. Dr. Mustafa Alıcı,  Yrd. Doç. Mustafa Önder, yazarlar Hikmet Köksal,  Hamdi Ülker, İhsan Ünlü, Ünal Tuygun, Yusuf Bahadır Ulucan, Doç. Dr. Erol Kaya, Fevzi Sarıçiçek, Şairler, Şeyhettin Yalçınkaya, İLESAM İl Temsilcisi Metin Yıldırım, Lütfi Şimşek,  Ayhan Uçar, Vehbi Yurt, Köşe Yazarları Cengiz Bahşi, Levent Baydaş, Yılmaz Garip, Ressam Yaşar Mete  ve Ucuz Roman Kitabevi sahibi  Yakup Mete katıldı.
            Toplantıda yazarların  müstakil çalışmaları nedeniyle  birbirinden ayrı yaptıkları çalışmaların yanı sıra ortak çalışmalar yapmak, sosyal hayat içerisinde kendilerine daha çok yer edinme ve seslerini duyurma kararı aldılar.
Türkiye Yazarlar Birliği İl Temsilciliği bünyesinde ortak hareket ederek  toplantıya katılmayan diğer yazar ve akademisyenlere de kapılarını açarak  yayıncılık alanında yayınlanacak olan kitaplar için kaynak bulma, daha fazla kitlelere ulaşma imkanlarını aramaları kararı alındı.
          Türkiye Yazarlar Birliği  (TYB) bünyesinde yazarların,  kitaplarının tanıtımı, ortak bir oluşum ile kendilerine bir  yer temini ile şehrin tanıtımına önemli katkılar sağlanması kararı aldılar. 
Editör: Doğu Gazetesi