Erzincanlı sporcu Serdar Sarıkaya, Herkes İçin Spor’ temasıyla düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışına katılacak. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı  İstanbul Kanlıca’dan başlayacak ve 6,5 kilometre sonra Kuruçeşme’de bitecek.

23 Temmuz Pazar günü 29. kez düzenlenecek Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’na katılacak olan Erzincanlı sporcu antrenmanlara başladı.

Yarışma için 3 ay önceden antrenmanlara başladığını ve Erzincan’a derece ile dönmek istediğini söyleyen yüzme sporcusu Serdar Sarıkaya, “Geçen yıl 28. düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışında bin 600 kişinin içerisinde ilk 50’de yer aldım. Bu yıl 29. Düzenlenecek olan yarış için antrenmanlarımıza başladık. İnşallah Erzincan’ı en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım. Yarışmalarda bizlere destek olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Burak Mumcu’ya ve İl Müdür yardımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.   

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından ‘Herkes İçin Spor’ temasıyla düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, Dünya Açık Su Yüzme Birliği (WOWSA) tarafından ‘2016 yılının En İyi Açık Su Yüzme Organizasyonu’ seçilmişti. 

Bu yıl 23 Temmuz Pazar günü 29. kez düzenlenecek Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’na başvurular dün başladı.

 

Editör: Doğu Gazetesi