Erzincanlılar Mehteran takımı eşliğinde ellerinde Türk Bayrakları ve meşaleler ile Zafer Yürüyüşüne katıldı.

Erzincan Belediye Sarayı önünde toplanan Erzincanlılar, Atlı Cirit Takımı ve Erzincan Belediyesi mehteran ekibi eşliğinde ellerinde Türk Bayrakları ve meşaleler ile Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.

            Halitpaşa Caddesi üzerinde gerçekleştirilen Zafer Yürüyüşüne Vali Ali Arslantaş, AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

            Cumhuriyet Meydanına kadar gerçekleştirilen Zafer Yürüyüşü şehitler için saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve havai fişek gösterileri ile sona erdi.

 

Kurtuluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Belediye Aşevinde Sıra Gecesi düzenlendi. Müzik eğlence programının iptal edildiği Sıra Gecesinde şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

            Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’un ev sahipliğinde Belediye Aşevinde düzenlenen Sıra Gecesi etkinliğine Vali Ali Arslantaş, AK Parti Milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Av. Serkan Bayram, Garnizon Komutan Vekili Albay Sebahattin Türker, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, İl Jandarma Komutanı Tümay Özgür, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.

            Sıra Gecesinde kısa bir açıklamada bulunan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99’ncu yıldönümünü büyük bir gurur ile kutladıklarını söyledi. Şehitler sebebiyle sıra gecesindeki müzik eğlence programının iptal edildiğini söyleyen Başkan Başsoy, Kur’an-ı Kerim, dualar ve sohbet edilerek sıra gecesi etkinliğini tamamlayacaklarını ifade etti.

            Sıra Gecesinde daha sonra cami Kabir İmamları tarafından okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından, Müftü Yardımcısı Mehmet Reşat Şavlı tarafından dua yapıldı.

            Sıra Gecesinde daha sonra davetlilere ikram edilen yöresel yiyeceklerin tadılması ve yapılan sohbetler ile sona erdi.

Editör: Doğu Gazetesi