Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Erzincan Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ayvaz; “Erzincan Dernekleri Federasyonu olarak 30 Nisan- 4 Mayıs 2014 tarihleri arasında “Erzincan’da Bahar” adıyla bir gezi düzenlenmiştir. Ankara’da yaşayan hemşerilerimizden 48 kişi gezimize katılarak sıla hasretini bir nebzede olsa giderecektir.
Tur programımız Erzincan Merkez ve ilçelerinde bulunan tarihi ve turistik yerleri kapsamaktadır. Her yaş ve gruptan insanımızın katıldığı gezi programımız Ankara’da hemşerilerimiz tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı ve heyecan uyandırdı. Tura yazılırken duygulanarak ağlayan hemşerilerimiz bizleri de çok etkilerken sorumluluğumuzun ağırlığını hatırlattı.
Federasyon olarak öncelikli amacımız hemşerilerimizi bir araya getirmek, aramızda birlik ve beraberliği sağlayarak dayanışma ve yardımlaşma içinde olmaktır. Hemşerilerimiz Erzincan sevgisini canlı tutma, Erzincan’la bağlarını güçlendirme, kültürümüzü yaşatma ve Erzincan’ı tanıtma gibi görevlerimiz olduğunu biliyorduk. En önemlisi gönüllü bir sivil toplum kuruluşu olarak Federasyonumuzun Erzincan’a ve hemşerilerimize layık bir kuruluş olmasını başarmaktır. İnanıyorum ki eksikliklerimize rağmen samimi duygularla çıktığımız bu yolda tüm hemşerilerimizin güven duyacağı bir kuruluş haline geldik.
Bugün geldiğimiz noktada Erzincan için daha etkili çalışmalar yapmaya kendimizi mecbur hissediyoruz. Bu faaliyetlerden saydığımız gurbetteki Erzincanlıyı Erzincan’la buluşturma amacımızı artık gerçekleştiriyoruz. Başlangıç olarak “Erzincan’da Bahar” adını verdiğimiz gezi programı ile İlimize çok yönlü katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.
Bu amaçlardan bazıları şunlardır:
Muhakkak ki bu gezinin başarılı geçmesi sonucu oluşacak ortam, değişik illerde faaliyetlerini sürdüren Erzincan derneklerini bu tip gezi programları düzenlemeye teşvik edecektir. Bunun sonucu daha çok hemşerimiz, dostları ve komşuları İlimize ziyarete gelecektir.
İlimize gelen ziyaretçilerin artması ticaret hacminin de büyümesini getirecektir. Esnaf ve sanatkârlarımız gezi programlarını önemseyerek derneklerimizin organizasyonlarını teşvik edecek onlara yardımcı olacaklardır. Erzincan’da ki ilgili kurum ve kuruluşlar yatırımlarında gelişmeleri dikkate alacaktır.
Bu çalışmaların doğal sonucu olarak Erzincan daha çok tanınacak, ekonomik, sosyal ve kültürel etki alanını genişletecektir.
İl dışında yaşayan hemşerilerimizin Erzincan sevgisi ve bağı daha güçlü olacaktır.
 Federasyon olarak her fırsatta ısrarla Erzincan dışında yaşayan hemşerilerimizin varlığının, güçlü ve örgütlü olmasının çok önemli olduğunu belirtiyoruz. Gurbette oluşan gücün Erzincan’a önemli katkı sağlayabileceğine inanıyoruz. Ancak Erzincan’da da gurbette yaşayan hemşerilerimize dönük organizasyonlar yapılmasının ve bu konuda kurumsal bir yapının oluşması gerektiğini dile getiriyoruz. İnşallah bundan sonra aramızda daha sağlıklı iletişim kanalları kurulur ve işbirliği içinde birlikte daha başarılı faaliyetler gerçekleştirebiliriz.
Muhakkak ki bu çalışmalarda başarılı sonuç alınmasında Erzincan basın kuruluşlarının ve yazarlarımızın konuya yaklaşımları çok etkili olacaktır. Gurbetteki hemşerilerimize dönük çalışmalarda hem yön gösterici olmaları, hem de yapılacak çalışmaları sıkı takip etmeleri olumlu sonuç alınmasını sağlayacaktır” dedi.
Editör: Doğu Gazetesi