Erzincan’ın en önemli alanlarından biri olan ve yaklaşık 140 bin m2 alana sahip Esentepe’de rekreasyon çalışmaları başladı.

Erzincan Belediyesi tarafından Esentepe’de başlatılan rekreasyon çalışmaları ile bölgenin 7’den 70’e tüm vatandaşların ziyaret etmekten keyif alacağı yeşil cazibe merkezi haline getirilmesi amaçlanıyor.

Çalışmalar 3 ana etapta toplanırken, 1. etapta vatandaşların piknik yapabilecekleri piknik alanı, açık hava fotoğraf stüdyosu ve ışık parkı, mini spor sahaları, anfi tiyatro, çocuk oyun alanları, fitness spor sahası ve süs havuzu yer alacak.

Alanın 2. etabında; ortasında kuru havuz bulunan açık ve kapalı çocuk oyun gruplarının yer aldığı, masal ve macera parkları ile zenginleştirilmiş, hem oturma alanları hem de yürüyüş ve bisiklet yolları ile keyif alınabilecek bir yeşil alan hedefleniyor.

3. etap için Esentepe’nin tepe kısmında bulunan yamaçlara teraslama sistemi ile oturma alanları ve yürüyüş yolları yapılacak.

Yeşil cazibe merkezi haline getirilecek olan Esentepe’de alan içerisine Yaşlı Yaşam Merkezi de inşa edilecek.

140 bin m2 alan içerisinde toplamda 6 bin 500 m yürüyüş yolu, 2 bin 200 m bisiklet yolu yer alacak.

Esentepe’de başlatılan rekreasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Bekir Aksun, ferah ve keyifli bir sosyal tesis yapacaklarını dile getirerek; “Yaklaşık 140 bin m2 alan içerisinde sınırları dahilinde kapsamlı bir sosyal tesisi bulunan ve ilimizde bulunmayan oyun parklarının yer aldığı halkımıza farklı rekreasyon deneyimleri sunun hem yerel hem ulusal ölçekte vatandaşların tercih edebileceği önemli bir rekreasyon cazibe merkezi oluşturulacak. İçerisinde keyifli yürüyüş yolları ve farklı bisiklet yolu rotaları bulunan Esentepe rekreasyon alanı hem sahip olduğu sosyal tesisle vatandaşlarımızın kapalı alan sosyal faaliyetlerini karşılayacak olup aynı zamanda benzersiz park yapı elemanlarıyla farklı rekreasyon tecrübeleri yaşamalarına olanak sağlayacak. Yapılacak olan bu proje ile Esentepe hemşehrilerimiz için sadece çay içme ve fotoğraf çekilme yeri olmaktan çıkıp ferah ve keyifli bir sosyal tesis haline gelecek.” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi