Taşımalı eğitim kapsamında taşıma yapan servis aracı işletmecileri ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki sözleşme sonrası ESOB Başkanı Bedir Limon bazı açıklamalarda bulundu.

Başkan Limon açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Taşımalı eğitim kapsamında taşıma yapan servis aracı işletmecileri ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki sözleşmeler Haziran ayından itibaren yapılmaya başlanmıştı.

Bu kapsamda yapılan ihaleler için yapılan maliyet tespitlerinde; o tarihteki akaryakıt fiyatları dikkate alınmıştır. Sözleşmelerde ise akaryakıt fiyatlarında meydana gelen ve öngörülemeyen artışa ilişkin bir hüküm bulunmamaktadır. Ancak birçok kamu ihalelerinde,fiyat değişiklikleri nedeniyle,akaryakıta gelecek zamların taşıma ücretlerine yansıtılacağına ilişkin hükümler yer alabilmektedir.

Haziran ayı itibariyle motorin litre fiyatı 7,43 TL ilken günümüz itibariyle 10,50 TL yükselmesi ile % 40 bir artış olduğu gözükmektedir.

Çok düşük ücretler ile taşımacılık yapan esnafımız pandemiden dolayı 1,5 yıl kapalı kalmasından dolayı hiç çalışmamış ve son dönemde akaryakıtları zamları ve diğer ürünlere gelen zamlar ile taşıma hizmetini devam ettirmesi imkansız hale getirmiştir.

Bu nedenle en azından akaryakıttan kaynaklanan fiyat farkının güncel olarak taşıma hizmetine yansıtılması esnafımıza büyük bir destek olacaktır.

Esnafımız müsterih olsun! Konu ile ilgili olarak devletimizin ilgili kurumlarına resmî olarak müracaat yapılmış olup,konuyu yakından takip etmekteyiz.”

Editör: Doğu Gazetesi