Erzincan’da fakirleri, ihtiyaç sahiplerini tespit edip mağduriyetlerini gidermek, ihtiyaçlarını karşılamak, psikolojik, sağlık vb destek de dâhil olmak üzere yardımda bulunmak amacıyla Erzincan Valiliği koordinesinde Sivil Toplum Kuruluşları Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu oluşturuldu.
            Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda Erzincan’da bulunan Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya gelen Erzincan Vali Yardımcısı Fatih Kaya oluşturulan platformun amacı hakkında bilgiler verdi.  
Kaya açıklamasında: “Bazı sivil toplum kuruluşlarımızın yöneticileri ve idarecilerimizle bu tür toplantıları daha öncede yapmıştık. Ama bu kadar geniş kapsamlı katılım olarak ilk kez yapıyoruz. O yüzden söyleyeceklerim müdürlerimize veya temsilcilerimize biraz tekrar gibi gelecek. Erzincan Valiliği olarak Sayın Valimiz Abdurrahman Akdemir’in öncelikle sizlere sevgi ve saygılarını iletmek istiyorum. Kendisinin sivil toplum kuruluşlarımızın görüşmelerinden şöyle bir sonuç ortaya çıkmıştı. Erzincan’da eğer bir sivil toplum platformu oluşturabilirsek bu yardımları Erzincan bazında yapılacak olan, Valilik bünyesinde, Belediye, Kamu kurum ve kuruluşlarımızın, sivil toplum kuruluşlarının bünyesinde yapılmış olup ve yapılacak olan yardımlarda belki birliktelik sağlarız.
Ulusal ve Uluslar arası doğal afetlerde veya sosyal afetlerde hem Erzincan’ımızın hem ülkemizin herhangi bir yerinde oluşabilecek doğal afetleri veya da uluslar arası bazda doğabilecek doğal afetlerde de Erzincan olarak sesimizi duyurmak, Erzincan olarak varlığımızı göstermek, Erzincan olarak insanların elinden, insanlığın elinden tutmak için bir arada olabilmek gayesiyle biz sosyal yardımlaşma platformu oluşturulması düşüncesi hâsıl oldu e bu düşünceye istinaden de sizlere ulaştık. Sizlerde daha önce kısmi toplantılarda yaptık. Bu büyük bir katılımla oldu. Yaklaşık olarak 85 tane kurum ve kuruluşumuzun, sivil toplum kuruluşu, kamu kuruluşu dâhil olmak üzere ulaşmış bulunuyoruz. Buradaki toplantıya katılmanızdan dolayı da hepinize teşekkür ediyorum. İlk başta da açılışta da belirttiğim üzere yapması düşünülen yani kurulması düşünülen bu sosyal yardım platformu kesinlikle sadece insani değerlere sahip olan ve insani durumlardan nasibini almamış durumdaki şu anki Suriye örneğinde olduğu gibi insanlığın yok edildiği, katliam yapıldığı veya da herhangi bir doğal afetle nedeniyle bir deprem ve benzer şeyler olur.
Bu şekilde de zarar görmüş insanlarımızın veya da dünya insanlığına Erzincan olarak amacımız adımızı duyurmaktır. Tamamen amacımız budur. Herhangi bir siyasi düşünce, herhangi bir fikir, herhangi bir kişisel amaç veya çıkar güdülmemektedir. Valilik olarak buradaki amacımız şudur. Hep bir çatı altında olabiliriz, insanımızı ve ya insanlığımızı bir araya getirebiliriz düşüncesi içerisinde olduk. Bu amaçla kamu kurum ve kuruluşlarımızı ve sizleri çağırdık. Daha önceki toplantılarda çeşitli sivil toplum kuruluşlarımızın özellikle Türkiye çapında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarımızın mağlubunuz bağlı olduğu genel merkezler var. Bu genel merkezlerle görüşülmesi gerekildiği söylendi. Onlar içinde zaten görüşme fırsatı olmuştur diye düşünüyorum. Bu arada bizim bir sivil toplum platformu olarak, bu platformun genel amaçlarına dayanarak bir tüzüğü olması gerektiği düşüncemiz geçen toplantıda konuşulmuştu. Bu doğrultuda da bir tüzük hazırlandı. Bir kurul oluşturuldu. O kuruldan da bir tüzük hazırlığı yapıldı ve şu anda da yansımada da görmüş olduğunuz tüzük çalışmamız var. Bunu da biraz sonra madde madde sizlerle paylaşmak isteriz. Katkıda bulunursanız da çok seviniriz. Buradaki bütün sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri hemen hemen ilimizde faaliyet gösteren derneklerimizin, vakıflarımızın hemen hemen ulaşabildiğimiz hepsinin temsilcileri buradalar. Bu anlamda da inşallah Erzincan’da belki çok fazla eşi benzeri olmayacak bir toplantı olacak” dedi.
Platformun kurulmasında ki amaç ise: “ Fakirleri, ihtiyaç sahiplerini tespit edip mağduriyetlerini gidermek, ihtiyaçlarını karşılamak, psikolojik, sağlık vb destek de dahil olmak üzere yardımda bulunmak. Bunun için ulusal ve uluslar arası alanda gerekli her türlü çalışmayı yapmak ve paylaşmak. Bu kapsamda elde edilen kaynakların etkin bir biçimde kullanılmasını sağlamak, farklı toplum kesimleri arasında sosyal yardımlaşmayı ve dayanışmayı teşvik etmek amaçlanmakta.   
Editör: Doğu Gazetesi