Akpunar Erzincan’da birçok etkinlik yaptıklarını, kanser konusunda halkı bilinçlendirmek, Gruplar halinde bayan arkadaşlarımızı yönlendirip kanser taramalarını yapmalarını sağlamak ve Moral için il içi geziler düzenlendiklerini söyledi.

Akpunar Yaptığı açıklamada; ‘’ 1-7 Nisan Kanserle Savaş Haftası, kanserle etkin mücadele konusunun gündeme taşınması açısından çok büyük fayda sağlamaktadır. Fakat bizim asıl amacımız gündem oluşturmak değil. Tüm dünyada en çok ölüme sebebiyet veren 2. hastalık türü olan kanserin önüne geçmek, hızla artan kanser vakalarını azaltmak, kansere yakalanmış hastaların tedavi sürecine katkı sağlamaktır. 

‘Derneğimiz hata yakınları tarafından kurulan bir dernektir’

Erzincan Yeni Hayat Kanserle Mücadele Derneği, kanserli hasta ve hasta yakınları tarafından kurulmuş, olup ticari amaç gütmeyen tam bağımsız bir sivil toplum kuruluşudur. Bir hasta derneği olan Yeni Hayat Kanserle Mücadele Derneği, sağlık politikalarında hastaların sesi olmakta, kanser politikalarının oluşturulmasına katkıda bulunmaktadır. İlimizde bir onkoloji hastanesi kurulmasını hedefleyen, bilgiye erişimi önemseyen, kanser hasta ve yakınlarına moral ve destek veren bir sivil toplum kuruluşudur.

Yeni Hayat Kanserle Mücadele Derneği olarak amaçlarımız doğrultusunda 2 yıldır yönetimimizle ve gençlik ekibimizle birlikte hastalara ve hasta yakınlarımıza yönelik birçok etkinlik gerçekleştirilmiş bulunmaktayız. Bu etkinliklerimizi şu şekilde sıralayabiliriz; Bilgilendirme, bilinçlendirme, hasta hakları konferansları, seminerleri ve toplantıları, Konser ve eğlencelerimiz, Kanserli anne ve babaları olan üniversite öğrencilerine EKEV’den karşılıksız burs sağlanması,  Hastaları evlerinde ziyaret edip hasta hakları konusunda bilgilendirmek,  Kemoterapi ünitesindeki hastaları ziyaret edip moral vermek,  Kanser nedeni ile ölenlerin taziyelerine ekip olarak gitmek, Başka ile giden hastaların sevkleri ile ilgilenmek, Engelli kartı çıkarmaya hak kazanan hastalarımıza yol gösterip aile ve sosyal politikalar İl müdürlüğünün sağlamış olduğu haklar konusunda bilgi vermek, Hastalarımız için SODES e proje yapılmış olup çıktığında kanser hastaları için çok güzel şeylere imza atılacaktır, Farkındalık için dernek büromuzda hastalarla sık sık toplantılar düzenlenmektedir, Yerel basın ve tv programlarına katılarak kanser konusunda halkımızı bilinçlendirmek, Gruplar halinde ketem e bayan arkadaşlarımızı yönlendirip kanser taramalarını yapmalarını sağlamak, Moral için il içi geziler düzenlemektir.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz ve daha birçok etkinliklerimize yönetimimiz, gönüllülerimiz ve gençlik ekibimizle devam etmekteyiz.’’ dedi.

 

Editör: Doğu Gazetesi