Fatma Hatun Camii’nde düzenlenen merasimle, 25 kişiden oluşan kursiyere katılım belgeleri verildi. Öğrenci velilerinin yoğun ilgi gösterdiği törene Müftü Yardımcısı Dr.Mehmet Reşat ŞAVLI’da katıldı. Kurs yöneticisi Nesrin Kırankaya tarafından kursu başarıyla bitiren 25 öğrenciye 25 adet madalya takdim edildi. Kursu birincilikle bitiren Beyzanur Ceyhun’a plaket verildi.
Törende bir değerlendirmede bulunan İl Müftü Yardımcısı ŞAVLI, “Bu gün burada bu mezuniyet törenini düzenlediğimiz öğrencilerimizin gösterdikleri gayret ve üstün başarının haklı sevincini ve gururunu velilerimizle birlikte paylaşmaktan memnunuz. Dinini, vatanını, milliyet ve mukaddesatını seven ve sahiplenen öğrencilerimizin Kur’an’a ve Hz. Peygamber’in Sünnet-i Seniyyesi’ne olan sevgi ve bağlılıkları, duydukları alaka bizleri ziyadesiyle sevindirmiş hizmet azmimizi kamçılamıştır. Yavrularımızı bir kez daha tebrik ediyor, başarılarının ömür boyu devam etmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz” dedi.
Tören dolayısıyla kısa bir değerlendirme konuşması yapan kurs yöneticisi Nesrin Kırankaya yaz Kur’an Kursu faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Kursun anlam ve önemine vurgu yaptı.
Törende öğrenciler, şiir dinletileri sundular, ilahiler okudular. Kursta ezberledikleri 40 Hadis ezbere metin ve anlamlarını okuyarak, aşr-i şerifler okuyarak izleyicilere duygulu anlar yaşattılar.
Dereceye giren ilk üç öğrenciye sürpriz hediyeler verildi. Tören sonunda dualar yapıldı ve davetlilere ikramlarda bulunuldu.
kurs yöneticisi Kırankaya’nın verdiği bilgiye göre, Yaz Kur’an Kursu müfredatının dışında öğrencilerle her güne bir hadis ezberleme programı uygulandı. Kur sonlarında yazılı testler yapıldı. Namaz sureleri anlamlarıyla birlikte ezberletildi. Beş vakit namazın kılınışı, abdestin alınışı uygulamalı olarak tatbik edildi. Beş vakit namazın kılınıp-kılınmadığının takibi yapıldı. Çeşitli uygulama örnekleri sunuldu. Ramazan ayı dolayısıyla mukabele programı düzenlendi ve eksiksiz katılımın sağlanması için gereken vurgu yapıldı. Kursun bitiminde ise öğrencilerle toplu halde piknik programı düzenlendi.
Editör: Doğu Gazetesi