Birbirinden güzel çalışmaların yer alacağı proje yarışması geçen yıl olduğu gibi bu senede Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde yapılacak. Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Şükrü Beydemir’in koordinesinde yürütülen yarışmaya bölgeden Erzurum dahil toplam 10 il katılacak.
Erzincan İMKB Nevzat Ayaz Fen Lisesi Erzurum’da 17- 20 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan " 45. Orta Öğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri" yarışmasına Matematik ve Biyoloji dalında 2 proje ile katılacak. 
         Fen Lisesi Matematik dalında öğretmen Hamza YILMAZ´ ın danışmanlığında öğrenciler R. Berkay BAYRAKTAR ve Mustafa SEYYAH ´ın yürüttüğü projede, litaratüre "Horner Yöntemi" olarak geçen, polinomlarda bölme işleminde bölümü ve kalanı veren yöntemi genellemeyi başardılar. Elde ettikleri yeni yöntemle n. dereceden bir polinomun k. dereceden bir polinoma bölümünden elde edilen bölümü ve kalanı kısa yoldan bulabilmektedirler.
         Biyoloji dalında ise öğretmen İbrahim Suat POLAT´ ın danışmanlığında öğrenciler Beyza AKARTEPE ve Zeynep TEKİN ´in yürüttüğü projede halk arasında ilaç olarak kullanılan " Havaciva Otu" ( Alkanna Tinctoria) ´nın antimikrobiyal analizi raştırılmıştır. Yapılan çalışmada "Havaciva" otunun kaynatılarak oluşturalan çözeltisinde, solunum yolu rahatsızlıklarına yol açan " Staphyloccus Aureus" bakaterisi üzerinde büyük oranda etkisi gözlenmiştir. 
Editör: Doğu Gazetesi