Gerçekleşen programa Erzincan Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sabri Taş ve beraberindeki 20 gaziyle beraber Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, okul öğretmenleri, personel ve öğrenciler katıldı.

Kahvaltıda konuşma yapan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün açıklamasında; “Burada gazilerimizle bir araya geldik. Projemizin amacı gazilerimizi öğrencilerimizle buluşturmaktır. Burada 20 gazimiz var ve gazilerimiz burada öğrencilerle buluşuyor. Bu projenin ilkini anlamlı olan bir okulumuz Sosyal Bilimler Lisesi’nde yapıyoruz. Daha önce ismi Anadolu Öğretmen Lisesi olan okulumuzun birinci yılıdır. Burada da kendisine yakışan güzel bir çalışmaya imza attı. Eğitim Şehri Erzincan çalışması altında biz Erzincan’ı nasıl eğitim şehri haline getirebilirizin gayreti içerisinde ve çalışmaları içerisinde hep birlikte yola devam ediyoruz. Tabi bunların içerisinde Erzincan’ı eğitim şehri haline getirebilmek içinde bizi biz yapan değerleri yeni yetişen genç nesle çok güzel bir şekilde aktarmamız lazımdır. Sadece okuldaki akademik başarılarını belli bir noktaya getirmek değil onlara her konuda bizi biz yapan değerleri anlatmak durumundayız. Bunu sadece gazilerimizi gaziler haftasında, onları ziyaret etmek, gaziliğin ne olduğunu anlamak ve anlatmak değil, resmi törenlerde gazilerimizi arabaların arkasına üzerine bindirip de onlara geçiş esnasında görmek değil, gazilerimizin öğrencilerimizin içerisine, okullarımızın içerisine gelip gerçekten kendilerinin yapmış oldukları fedakârlıkları ve aynı zamanda yaşamış oldukları duyguları öğrencilerimizle birlikte paylaşmak, onlara aktarmak, değer yargılarımızı, güzelliklerimizi onlarla birlikte yaşamak ve yaşatmak için güzel bir vesiledir. Kıbrıs Barış Harekâtının da 40. yıldönümü münasebetiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve okullarımızın yapacağı bu çalışmanın bizlere çok güzel şeyler katacağını ve özellikle okullarımızdaki öğrencilerimize çok güzel şeyler katacağını, eğitim şehri olabilmek için sadece birilerinin çalışması, eğitime birilerinin el vermesi değil, birlikte ve beraberlik içerisinde, bütün Kamu kurum ve kuruluşların, özel sektörün, STK’larımızın, öğretmenlerimizin, Üniversitemizin hep birlikte çalışma yapmak suretiyle ilimizin belli bir noktaya geleceğine bizler inanıyoruz. Sizin bize özellikle bu toplantıdan sonra öğrencilerimize katacağı değerin çok iyi olduğunu biliyoruz. Burada bu güzel organizasyonda bulunanlara teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Ardından konuşan Erzincan Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sabri Taş açıklamasında; “Bizlerde Erzincan Muharip Gaziler Derneği olarak İl Milli Eğitim Müdürümüze, okul müdürümüze ve yöneticilerine bu anlamlı programlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bizleri gelecek nesillerimiz olan öğrencilerimizle buluşturarak bizleri onurlandırdılar. Buraya 20 gazimiz katıldı. En azından canlı ağızdan Kıbrıs Barış Harekâtının 40. Yılı münasebetiyle canlı ağızlardan öğrencilerimize en doğru bilgileri inşallah vermeye çalışacağız. Çünkü bizler geçmişimizi iyi bilirsek, iyi kavrarsak geleceğimize de o şekilde iyi bir yöne vermiş oluruz. Yani Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi bu gençlere emanet etti. Bu bakımdan bizlerde bilgi ve birikimlerimizi öğrencelerimize aktarmaya çalışacağız. Güzel bir toplantı olacağından şüphem yok” dedi.

konuşmalarının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Erzincan Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sabri Taş’a plaket takdim etti.

Editör: Doğu Gazetesi