Düzenlenen programa Erzincan Barosu Başkanı Adem Aktürk, Erzincan Barosu Avukatları aileleri ve kendiside avukat olan AK Parti Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram’da katıldı.

 

Düzenlenen programda bir konuşma yapan Erzincan Barosu Başkanı Adem Aktürk, “Adil yargılamanın teminatlarıyız. Bizler avukat olarak topluma yön veren insanlarız. Erzincan Barosu olarak çalışmaya devam ediyoruz. Bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Tüm meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Gününü kutluyorum” dedi.

Daha sonra meslektaşları ile bir araya gelen ve bir konuşma yapan AK Parti Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram, “Bugün 5 Nisan bu bizler için çok önemli bir gün. Yargımızın kurucu unsuru olan kutsal olan savunma hakkının temsilcisi konumunda ki değerli üstatlarım iyi ki varsınız. Bende 20 yıla yakın avukatlık yaptım. Halende yapmaya devam ediyorum. Cübbemi yaklaşık 5 yıldır giyemiyorum. İçimde hasret kaldı. Avukatlık mesleği vekillikle bağdaşmadığı için mesleğimi yapamıyorum. Sizleri gördükçe de mutlu oluyorum. Baromuz Erzincan’da çok güzel çalışmalar yapıyor. Yakınen izliyorum. Baro Başkanımızı ve yönetimini tebrik ediyorum. Erzincan’da yeni bir yer alması noktasında Baro girişimlerde bulundu. Baro Başkanımız adına bu konuda bizlere yardımcı olan Barolar Birliği Başkanına teşekkür ediyorum. Yargımızın ve avukatlarımızın bir takım sorunları var. CMUK’ta avukatlık yapan avukatlarımızın sorunları var. Ancak geçmişe göre çok yol kat ettik.  16 Nisan’dan sonra inşallah bu sorunları da çözeceğiz ve avukatlarımız çok daha iyi hizmet edecek. Yargı bulunduğu konum itibariyle çok daha etkili olacak” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Erzincan Barosu tarafından organize edilen yemek ve müzik dinletisi programına geçildi.

 

Editör: Doğu Gazetesi