Erzincan Hürriyet Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Mutfağında düzenlenen yarışmaya Erzincan Vali Vekili Fatih Kaya, Erzincan Belediye Başkan Vekili Sami Mollaoğulları, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Metin Çankaya, Erzincan Hürriyet Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Atalay ve öğrenciler katıldı.
10 bayan yarışmacının katıldığı yarışmada Erzincan’ın en iyi yöresel yemeğini yapmak için kıyasıya mücadele edildi. Yarışma Çorbalar, Etli Yemekler ve Hamur İşleri olmak üzere üç kategoride düzenlendi. Çorbalar kategorisinde Gamze Sulu, Songül Kemenç, Nermin Türkeri-Etli Yemekler Kategorisinde Nurcan Yılmaz, Betül Külekçi, Nilgün Akgedik, Sevilay Ersoy- Hamur İşleri Kategorisinde ise Yasemin Yangın, Yasemin Ayan ve Fatma Cenber yarıştı.
Maharetli elleriyle hünerlerini ortaya döken yarışmacılar yaptıkları birbirinden lezzetli yemeklerini jürinin beğenisine sundu. Yemek konusunda uzmanların oluşturduğu jüri yemeklerin tatlarına, sunuş şekillerine bakarak puanlar verdi. 
Yarışma hakkında yarışmayı takip ederek hatta bir yarışmacının dolma sarmasına yardım eden Vali Vekili Fatih Kaya yaptığı açıklamasında; “Turizm haftasın kapsamında gerçekleştirilmiş olan 5. Geleneksel Erzincan’a özgü yemeklerin yapıldığı yarışmamızı düzenlemiş bulunmaktayız. Bu yarışmada 10 yarışmacımız Erzincan’a özgü yemekleri tanıtmak göstermek ve aynı zamanda da birbirleri arasında yarışmak maksadıyla buradalar. Buradaki amacımız hem Erzincan’a özgü yemeklerin tanıtımını yapmak Turizme katkısını sağlamak ve unutulmuş yemekleri gün yüzüne çıkarmaktır. Bu maksatla bu yarışmayı düzenledik. Şu anda 10 yarışmacımız birbirinden farklı yemekleri yapıyorlar. Biraz sonra jürimiz kendi genel değerlendirmesini yapacak. Erzincan’da unutulmaya yüz tutmuş pek yapılmayan insanların pek bilmediği Erzincan’a özgü yemekleri gün yüzüne çıkarmış olacağız” şeklinde konuştu.
Yarışma kapsamında jüriden en çok puanı alarak Çorbalarda birinci Nermin Türkeri, Etli Yemeklerde birinci Nilgün Akgedik, Hamur İşlerinde ise birinci Yasemin Ayan oldu. 
Editör: Doğu Gazetesi