Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Geleneksel Çocuk Oyunları Derneği iş birliğinde, Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan Şenlikler, Türkiye genelinde düzenlenecek.
Şenlikler hakkında açıklama yapan Erzincan Vali Yardımcısı Fatih Kaya açıklamasında : “ Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün 81 ile göndermiş olduğu ilk organizasyon komitesi toplantısı Vali Yardımcısı Fatih Kaya başkanlığında yaptı.
Bu Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği kapsamında yapılmak istenilen şey çocuklarımızı daha çok bilgisayar ortamından, kurtarıp eski çocukluğumuzda oynamış olduğumuz oyunlara veya çocuklarımızın bulunmuş oldukları yörelerde ki yöresel oyunlarla tanıştırmak onları bu şekilde bu bilgisayar bağımlılığından ve yalnızlıktan kurtarmak amaçlanmaktadır. Bu amaçla da ilimizde alt komisyonlar kurarak, şuan toplantısını yaptığımız organizasyon komitesini de kurarak çocuklarımızı yalnızlıktan ve bilgisayar bağımlığından kurtarmak istedik. Bu amaçla 3.4.5.6 ve 7’nci sınıflara çocuk oyunları şenliğini bugün itibariyle başlamış bulunuyoruz. 8’nci sınıf öğrencilerimizin malum daha çok sınavlara çalışmaları söz konusu olduğu için bu çocuklarımızı bu şenlikten mahrum bıraktık. Bu kapsamda 3’ncü sınıf öğrencilerimiz için; “Yağ Satarım, Bal Satarım” 4’ncü sınıflar için “Mendil Kapmaca “ 5’nci sınıflar için “ Tombik Oyunu” 6’ncı sınıflar için “ Yakan Top” 7’nci sınıflar içinde “ Topaç Çevirme” oyunlarının oynanmasına organizasyon komitesi tarafından karar verilmiştir. Bu oyunlarımız Gençlik haftası olan 15-19 Mayıs tarihlerine kadar devam edecektir. 15-19 Mayıs tarihleri sonunda da bu oyunlarımızın final müsabakaları okullarımız arasında Gençlik haftasında düzenlenecektir. Bu Gençlik haftasına kadar bütün okullarımızda il genelinde bu oyunların yarışmaları düzenlenecektir ve elemeler gerçekleşecek. Burada ki temel amacımız her zaman söylediğimiz gibi Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıya da istinaden çocuklarımızı evde ki yalnızlıklarından ve bilgisayara olan bağımlılıklarından bir nebzede olsa koparabilmek ve çocukları oyunlarla tanıştırabilmek ve oyunun eğitici, öğretici yönüyle de tanıştırmak istiyoruz” şeklinde konuştu. 
Editör: Doğu Gazetesi