Genel kurulun ardından gazetecilere açıklama yapan THK Erzincan Şube Başkanı Mustafa Gedük, 2008 yılında gençlere havacılık eğitimi vermek için Genç Kanatlar Topluluğu oluşturulması kararı alındığını hatırlatarak, üye sayısının her geçen gün arttığını, çok sayıda genci havacılık eğitimi almak üzere THK Havacılık Eğitim Merkezleri'ne gönderdiklerini kaydetti.
Gedük, kurumun havacılık kurslarını gençlere ücretsiz vermeye devam ettiğini dile getirerek, "Ayrıca eğitim almaya giden gençlerimizin konaklama, barınma ve yiyecek bedellerinin tamamı
THK tarafından karşılanmaktadır. Gençlerimizin tercihleri doğrultusunda havacılık eğitimi almaları sağlanmaktadır. Eğitim merkezlerinde paraşüt, yamaç paraşütü, yelken kanat, balon ve planör ve microlight eğitimi verilmekte, kursu başarıyla tamamlayanlara ise branşlarına göre uçuş pilotu belgesi almaktadır" diye konuştu.
Genel Kurul sonucunda Erzincan Sivil Havacılık Yüksek Okulu öğrencisi Osman Gazi Erdoğan Erzincan Genç Kanatlar Topluluğunun lideri olarak yaptığı açıklamasında; Havacılığa gönül vermiş kardeşlerimize önder olmak benim için büyük bir mutluluk. Bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağım. Genç Kanatlar olarak etkin bir şekilde çalışmak ve havacılığın bir nebze daha olsun tanınarak gelişmesine katıkı sağlamak istiyoruz. Erzincan’da ki genç arkadaşlarımızı havacılık sevdalısı olmaya THK biz gençlere verdiği bu fırzatı en iyi şekilde değerlendirmeye davet ediyorum” dedi.  
Editör: Doğu Gazetesi