Erzincan Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü  ve proje ortaklarından  Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası ile Erzincan Oto Tamirciler Odasının yer aldığı Oto Tamirciliğinde Yenilikler Genç Kuşaklar ve Yeni Ufuklar’ projesinin sonuna gelindi ve kapanış programı ile kursiyerlerin sertifikaları verildi.

Programa Erzincan Vali Vekili Mehmet Fatih Kara, Erzincan Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Erzincan Belediye Başkan Vekili Sami Mollaoğlu, Erzincan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Tevhit Kahraman, İŞ-KUR Erzincan İl Müdürü Ömer Faruk Çelik, proje ortakları ve kursiyerler katıldı.

‘Oto tamirciliğinde yenilikler genç kuşaklar ve yeni ufuklar projesi’ kapsamında Otomotiv elektro mekanikerliği, otomotiv gövdeciliği ve otomotiv boyacılığı ile oto yedek parça satış elemanlığı meslek alanlarında 65 genç eğiterek sektöre kazandırılarak sertifika almaya hak kazandı.

 

Proje Koordinatörü Erzincan Üniversitesi Doç. Dr. Murat Çetin açılış konuşması yaparak gerçekleştirdiği sunum kapsamında projenin detaylarını ve proje kapsamında verilen eğitimleri anlattı. Çetin; ‘’Projemizi Erzincan Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü proje ortakları Erzincan Oto Tamirciler Odası ve Erzincan Ticaret Sanayi Odasıydı. Projemizin 2013 Yılında başvurusu yapılmıştı. 2016 yılında uygulamaya alındı. Projemizin hedefi aktif iş gücü piyasasına göre büyüme potansiyeline sahip olan oto tamirciliği sektöründe gençleri kalifiye eleman olmalarını sağlamak ve daha çok istihdam edilebilirliliği, istihdamda olanların istihdamda kalmaları ve genç işsiz oranının azaltılması amacıyla sektörel yatırım alanlarında genç istihdamının desteklenmesine katkı sağlamak için hedeflenmiştir. Projemizin özel hedefleri var. Aktif iş gücü piyasası alanlarından otomotiv sektörüyle iş birliği, sektörde çalışanların mesleki eksikliklerinin giderilmesi, çalışan gençlerin istihdamının sürekliliği, girişimcilik becerilerini artırarak iş kurabilir hale gelinmesini sağlaması, gençlerin iş başı eğitimleriyle iş hayatına oryantasyonuna üniversite ve sanayi sektörel alanında iş birliği kültürünün oluşumu, mesleki eğitimler sonunda staj uygulamaları ile okuldan işe geçişi hızlandırmak, genç işsizlik oranını azaltmak projemizin özel hedefleri arasındadır.’’

Ardından gerçekleştirdiği sunum kapsamında projenin detaylarını ve proje kapsamında verilen eğitimleri anlattı.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Tevhit Kahraman yaptığı açıklamada; ‘’ Projemiz tanınan imkanlar ölçüsünde hem yerel hem de ulusal fon ve kaynaklardan faydalanarak ilimizi ve bölgemizi en üst seviyede hedeflemektedir. Bu hedefler doğrultusunda fon sağlayıcılardan en önemli kaynakları Avrupa Birliği fonları oluşturmaktadır. Avrupa Birliği hibe fonlarında faydalanılarak yapılan bu projenin amacı aktif iş gücü piyasası hedeflerine göre Erzincan’da potansiyele sahip Oto tamirciler alanında gençlerin kalifiye eleman olarak yetişmelerini daha çok kişinin istihdam edilmeleri ve genç işsizlik oranının azaltılması ile sektörel yatırım alanında genç istihdamın desteklenmesin katkı sağlamaktadır’’ dedi.

 

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu bu tarz projelerin devam etmesi gerektiğini belirterek; ‘’1 Yıldır güzel bir ürünü ortaya koydular. Kazanımlar oldu bu kazanımlarda yeni istihdam imkanları oldu. Hiç birimiz kendimiz için yaratılmadık. Yada Yaratıcı hiçbir şeyi kendisi için yaratmamış. Herkes, her varlık bir başkaları için yatarılmış. Zaman zaman kendimizi merkeze alarak hayatımızı tanzim eder adımlarımızı atar projelerimizi uygularız. Bu tür projeler uzun soluklu olmaz, başarısızlığa uğramak durumundadır. Bundan dolayı hepimiz başkası için olmalıyız. Hepimiz başkası için olursak her başkası bizim için olur. Güç ve bereket doğar. Avrupa Birliğinden çok fazla proje desteği almak zorundayız. Türkiye’nin her yıl oraya verdiği katkının çok büyük bir kısmını geri alamıyoruz. Bu yüzden böyle bir projenin yada buna benzer projelerin vilayetimizden çıkması çok önemlidir. Böyle bir başarı öyküsüdür bu.’’ Açıklamasında bulundu.

Ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Doğu Gazetesi