Milli Eğitim Bakanlığı’nın Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile birlikte Türkiye Vodafone vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı ile birlikte ortaklaşa çalışmaları neticesinde, 2016 yılında neticelendirilen, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün kursları ile ilk adımı atılan "Girişimcilikte Kadın Eğitimi" projesi tanıtım programı Erzincan’da yapıldı.

 

Düzenlenen tanıtım programında konuşma yapan il Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün; “Girişimcilikte önce kadın isim bu zaten girişimcilik öncelik ve kadın bilinçli olarak bir araya getirilmiş, bir birine yakışın, bir birini tamamlayan üç tane kelime girişimcilik diyince öncelikle kar amacı ile risk alma, girişimcilik budur ama girişimci olabilmesi için bilgi lazım, yetenek lazım, şimdi tarihe baktığımız zaman bizim Türk milletinin, kadının her bilgisi vardır. Çünkü hanların hakanların, padişahların ve eşlerinin hep yanında olmuşlardır, arkalarında değil. Başarılı bir erkeğin arkasında bir kadın vardır, hayır arkasında değil yanındadır. Bunun için cesareti de vardır, Nene Hatun gibi örneklerini çok gördük. Yeteneklerini anlatmaya gerek yok. Çünkü bu kursları gezen biri olarak 1. Dönem 17 Bin 600 civarında sizler gibi kursiyerlerimiz geldi. Ama bunların içerisinde 10 bine yakını bizim kadın kursiyerlerimizdir. İşte bizim bu kadın kursiyerler içerisinde istekli olarak protokol çerçevesinde bir araya gelinmiş olup isteklilere burada eğitim verilecek. Bilişim ile ilgili eğitim verilecek, teknoloji ile iglili eğitim verilecek, girişimcilik ile ilgili eğitim verilecek. Burada Erzincan’ımızda, Otlukbeli ilçemizde, Çayırlı ilçemizde, Tercan ilçemizde, Üzümlü ilçemizi de, Refahiye ilçemizde bu eğitimler verildi. Türkiye’nin 81 ilini de bu eğitimler yok. Türkiye’nin sadece 20 ilinde bu eğitimler var. Erzincan’da bu 20 il içerisinde bir ildir. Bakanlığımız bunu yaparken mutlaka az önce söylediğim girişimcilikte işin içinde olduğu için yetenek isteyecek, bilgi isteyecek, katılım isteyecek dolayısıyla Bakanlık bunu belirlerken Erzincan’da yapılan çalışmaları da göz önünde bulundurmak şartıyla bu çalışmayı yapmış. Burada el emeği göz nuru, her ne kadar sanayi çok ilerlemiş olsa da, teknoloji çok ilerledi ve seri üretime geçilse de tek değerini kaybetmeyen el emeği göz nurudur” dedi.

Halk Eğitim Merkezi Kurs öğreticisi Hüsna Önal slayt eşliğinde yaptığı sunumda;

Özellikle danışman öğretmenler aracılığıyla alınan eğitimler sonrası, oncekadin.gov.tr web sitesinde kurulan dijital mağazaya, toplam 12.699 adet ürün ilanı girilmiş ve  Ürünlerin satışından toplam 100 bin TL’nin üzerinde ciro elde edildi.
Proje çerçevesinde eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve kendileri için özel olarak oluşturulan 
oncekadin.gov.tr adresindeki dijital mağaza üzerinden ürünlerini satışa sunarak en yüksek ticari performansı sergileyen kadınları ödüllendiriliyor” dedi.

Erzincan Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen programa İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ziya Yavuz ve Kursiyerler katıldı.

 

Editör: Doğu Gazetesi