Pazar Günü şehir stadında oynanan ve takımların cezaları sebebiyle seyircisiz oynanması gereken müsabakaya seyirci alınmasını isteyen ASKF başkanı ile kısa süreli tartıştıklarını belirten Saha Komiseri Uğur Bilmiş tribünlere ve sahaya seyirci alınması için ısrar eden Emin Turan’ın darpına maruz kaldı.
Muhabirimize açıklamalarda bulunan Saha Komiseri Uğur Bilmiş, seyircisiz oynanması gereken müsabakada ilk önce ASKF başkanı Emin Turan’ın isteği doğrultusunda seyircilerin sahaya alındığını, Turan’ın sonradan gelen seyircileri de içeri almak istemesi üzerine müsabakanın hakeminin ve Emniyet Personelinin itirazı olduğunu Turan’a ilettiğini belirtti.
Bu red cevabı üzerine ASKF Başkanı Emin Turan’ın ‘’Sen kimsin?’’  diyerek ağza alınmayacak küfürler etmeye başladığını belirten Bilmiş, ortam gerilmesin diye görev mahalline yöneldiği sırada darp edildiğini belirtti.
Bilmiş: “Ortam gerilmesin diye saha içerisindeki görev mahallime yöneldim. Maçın ilerleyen dakikaları içerisinde ASKF Başkanı Emin Turan içeriye alınmayan diğer seyircilerden dolayı sahaya inerek yanıma geldi ve bana ağıza alınmayacak küfür ve hakaretler ederek beni darp etti.” dedi.
Olay sonrası hastaneden bir hafta iş göremezlik raporu alan Bilmiş: “ASKF Başkanı Emin Turan hakkında suç duyurusunda bulundum. Benim sahada yaşadığım bu olay, saha komiserine vurulmuş bir darbe değil, Erzincan Amatörüne ve Türk Futboluna yapılan bir hakarettir.” diye konuştu.
Olaya şahit olan Erzincan Saha Komiserleri Derneği Başkanı Eyüp Şenol Çivit ise bu olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, yaşanan bu talihsizliğin Erzincan Amatörüne yakışmadığını ve bu olayı dernek olarak kınadıklarını belirtti. 
Editör: Doğu Gazetesi