Vali Arslantaş mesajında şu görüşlere yer verdi; “Aziz milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazdığı kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetimizin ilanının 95. yıldönümünü hep birlikte büyük bir gurur ve coşku ile kutluyoruz.

Başkomutan Atatürk önderliğinde başlattığımız Kurtuluş Savaşını kazanma uğrunda yıllarca mücadele veren ve tüm yokluklara karşın bu haklı mücadeleden eşsiz bir zaferle çıkan Türk milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 1923’te yeni devletimizin kuruluşunu ilan ederek bağımsız ve güçlü bir devlet olmayı başarmıştır.

Üzerinde bulunduğumuz coğrafya tarihin her döneminde politik, stratejik ve ekonomik cazibe merkezi olmuştur. Yaşadığımız bu zorlu coğrafyada bağımsız ve güçlü bir devlet olarak ilelebet var olabilmenin temel koşulu, birlik ve beraberliğimizi sonsuza dek muhafaza etmektir. Aziz milletimizin gücünü ve bekasını aldığı bu birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunu bizden sonraki nesillere de aktarmalıyız.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ”Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz” sözünü rehber edinip, hedefe ulaşmak istiyorsak; iyi eğitilmiş, donanımlı, tarihini, kültürünü bilen, yaşadığı coğrafyanın dinamiklerini okuyabilen bir nesil yetiştirmeliyiz.

Bu amaçla, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yılını kutladığımız bugünde, insan haklarından demokrasiye, eğitimden sağlığa, bilimden ekonomiye, sanayileşmeden altyapıya her alanda daha gelişmiş ve güçlü bir Türkiye için var gücümüzle çalışmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşı'mızın tüm kahramanlarını, bu vatan için canlarını feda ederek milletimizin gönlünde ölümsüzleşen şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor, tüm Erzincanlı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Editör: Doğu Gazetesi