Söz konusu güzergâhta araç geçişine izin verilmediğini belirten Kaymakam Gazel, "yoğun tipi ve kar yağışı nedeniyle yol trafiğe kapanmış durumda. Araç geçişlerine izin vermiyoruz. Bazı tırlar yolda kaldı. Tır sürücülerine gerekli gıda yardımı ulaştırıldı ve Jandarma şu an teyakkuz halinde. Karayolları da çalışma yapamıyor çünkü çok zor hava koşulları var. Havalar müsaade ettiği an çalışmalara başlayacağız" dedi.
Karayolları ekiplerinin tipi sebebiyle herhangi bir çalışma yapamadığını dile getiren Gazel, "Pöske Dağı geçidini kullanarak Erzincan'a gitmek isteyen araçlara izin verilmemekte, gerekli uyarılar yapılmaktadır. Tipinin durması halinde çalışma başlatılarak karayolu ulaşıma açılacaktır" şeklinde konuştu.
Öte yandan Erzincan Sivas Karayolunda da Trafiğin zaman zaman aksadığı, şehirlerarası Otobüs terminalinde bulunan yolcuların da bir süre bekletildiği öğrenildi. yapılan açıklamada bu bekleyişlerin uzun sürmediği karayolları ekiplerinin çalışmaları bitirmesiyle otobüs seferlerinin normale döneceği belirtildi.
Editör: Doğu Gazetesi