Her yıl tüm dünyada 150 ülkede kutlanan Güvenli İnternet Günü bu yıl “Hep Birlikte Daha İyi Bir İnternete” temasıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ev sahipliğinde kutlandı.

Güvenli İnternet Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte; Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile işbirliği içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı, Atatürk Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Munzur Üniversitesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile yürütülen,”Türkiye’deki Çocukların ve Ebeveynlerin Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanım Deneyim ve Alışkanlıkları” saha çalışması projesinin sonuç rapor sunumu yapıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Sayan’ın da katıldığı programa Üniversitemiz adına ve projede görev alan Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nden Dr. Önder Yıldırım ile birlikte Atatürk Üniversitesi’nden Doçent Dr. Türkan Karakuş Yılmaz, Doç. Dr. Engin Kurşun, Munzur Üniversitesi’nden Dr. Alper Aslan ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nden Dr. Yiğit Emrah Turgut katıldı. Programda proje ekibi, proje hakkında katılımcıları bilgilendirerek, rapor sonuç sunumunu gerçekleştirdi.

“Türkiye’deki Çocukların ve Ebeveynlerin Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanım Deneyim ve Alışkanlıkları” adlı bir saha çalışması projesi Milli Eğitim Bakanlığı, Atatürk Üniversitesi, Erzincan Binali Üniversitesi, Munzur Üniversitesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi işbirliği ile yürütüldü. Çalışma kapsamında 9-16 yaş grubu öğrenciler için 21, ebeveynler için 23 sorudan oluşan bir anket formu hazırlandı. 24 ilde yapılan araştırmaya, bin 111 öğrenci ve bu öğrencilerin velisi olan bin 111 kişi katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi