Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. Mehmet Kavukçu’yu tebrik ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, Erzincan’ın desteği ile çok önemli projelere imza atacağını belirterek; “Erzincan’da ilk çıkış işlemlerimi gerçekleştirmek istiyorum. Sonuçta burası benim doğduğum kent. En önemli çalışmalarımı burada gerçekleştirmek istiyorum. Bana ait bir çok şeyin bulunduğu bu şehirde eğitime katkıda bulunmak, insanlarımıza yeni şeyler sunmak en önemli görevim olarak görüyorum. Erzincan’dan alacağım destek benim çok önemli” dedi.

MEHMET KAVUKCU KİMDİR?

1962 yılında Erzincan'da doğdu.  İlk ve orta öğrenimini Erzincan'da tamamladı. Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu İnşaat Bölümünde okudu. 1987-1992 yılları arasında, MSÜGSF Resim Bölümünde öğrenim gördü. Adnan Çoker, Yusuf Taktak ve Mustafa Ata ile çalıştı. Uygulama atölyelerinde litografi ve fresk denemeleri yaptı. Yüksek lisans öğrenimini Espas konulu tez çalışmasıyla Adnan Çoker danışmanlığında sürdürdü. 1994'te Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümüne araştırma görevlisi olarak atandı. Sanatta yeterlilik programına, Mustafa Ata'nın yanında başladı. İlk kişisel dergisini, yurt dışında (Belçika) gerçekleştirdi. Karma sergilere katıldı. Figür ve espas çevresinde oluşan çalışmaları, figür-kavram ilişkisini çözümlemeye yöneliktir.

Editör: Doğu Gazetesi