Erzincan Valiliğinin yapmış olduğu açıklamada: “ İlimizde yayınlanan bazı yerel gazetelerin 01.01.2014 ve 02.01.2014 tarihli nüshalarında yer alan  “Ergan Komedisi”  başlıklı haber metni Valiliğimizce incelenmiş olup, aşağıda belirtilen hususların kamuoyu ile paylaşılması gerekliliği hasıl olmuştur.
Ergan Dağı Kayak Merkezi, Günübirlik Tesisler ile Gondol ve Mekanik tesislerinin işletilmesi Erzincan Turizm Doğa Sporları ve Çevre Birliği Başkanlığınca 12.12.2013 tarihinde ihale edilerek en uygun teklifi veren Özcan Özyiğit Turizm İnş. Organik Tarım, Hayvancılık, Temizlik Hiz. San. Tic. Limt. Şti. ile 17.12.2013 tarihinde sözleşme imzalanmış ve yer teslimi yapılmıştır.
30.12.2013 tarihinde açılması planlanan Ergan Dağı Kayak Tesislerinin açılmadığı Valiliğimizce tespit edilmiş olup,  müstecir uyarılmış ve müstecirden alınan cevapta yeterli kar olmadığı ve günübirlik tesisteki yeni düzenlemeler ve tadilatların bitmemesi nedeniyle belirtilen tarihte açılamadığı cevabı alınmıştır.
Bunun üzerine Müstecire; tesisleri en kısa sürede hazır hale getirmesini ve hazır hale getirilmemesi durumunda sözleşmesinin feshedileceği yönünde yazılı olarak bildirimde bulunulmuştur.
Editör: Doğu Gazetesi