İliç İlçesinde Hanife&Zekeriya Oğuz Yatılı Kız Kur’an Kursu duâlarla hizmete açıldı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen’in katılımıyla, İliç Müftülüğü tarafından hazırlanan bir program ve protokol çerçevesinde Hanife&Zekeriya Oğuz Yatılı Kız Kur’an Kursu duâlar eşliğinde açıldı.

Erzincan İl Müftüsü Burhan Çakır’da kısa bir değerlendirme konuşması yaparak, hizmet binasının hayırlı olmasını diledi ve hayırseverlere teşekkürlerini ifade etti.

Kur’an kursunun açılış töreninde bir konuşma yapan Dr. İşliyen; “dünyaya cennete gitmek için geldik. Eğer yaşadığımız hayatın sonunda cennet yoksa, bir elimiz yağda, bir elimiz balda da olsa yaşamamızın bize sağlayacağı bir kıymet yoktur. Sınırsız olan âhiret hayatına iyi hazırlık yapmamız gerekiyor. Bunun yolu da iyilikleri, sâlih amellerimizi artırmaktan, fâni olan bu dünyada bize bâki kalacak, ebedi hayatımızı kurtarmamıza vesile olacak iyilikler biriktirmemiz gerekiyor. Bugün işte burada bir hayırsever kardeşimizin gayretleriyle yapılan bu Kur’an kursunun inşallah açılışını yaparak iyilik ve hizmet kervanına yeni bir ivme kazandıracak, yapılan tüm maddi çalışmaların yanısıra manevi kalkınmamızı da güçlendirmek adına bir adım atmış olacağız ve elbette burada katkısı olan bütün kardeşlerimizin amel defterine bunlar birer hasene olarak yazılacaktır. Devletlerin, hükümetlerin toplumları için sundukları maddi kalkınmanın yanında topulumun manevi açığını kapatmak görevi öncelikle bize düşüyor ve bizler de bu görevi en iyi bir şekilde deruhte etmenin gayretini güdüyoruz” dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen, kursun hizmete kazandırılmasında büyük katkıları olan Zekeriya Oğuz’a teşekkür ederek belge ve plaket takdiminde bulundu.

Yapılan merasime Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen’in yanı sıra, DİB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hacı Bayram Gür, İliç İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Gürbüz, Erzincan tüm ilçe müftüleri ve ilçeden açılışa davetli olan vatandaşlar katıldılar.

Gün içerisinde Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen ve beraberindeki heyet, hayırsever işadamı Nevzat Demir tarafından ilçede yaptırılan lojman inşaatını da gezerek incelemelerde bulundular.

Açılış programın tamamlanmasının ardından heyet, İliç İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Gürbüz’e makamında bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Editör: Doğu Gazetesi