Erzincan Üniversitesi, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Klinik Biyokimya ve Psikiyatri uzmanı Doç. Dr. Vahdet Gül tarafından, hastane çalışanlarına insan sağlığını olumsuz etkileyen ve günlük yaşamda çok kullanılan plastik ürün yapısına giren Bisphenol A hakkında eğitim verdi.
Gül eğitimlerinde: “Endüstri de plastik maddelerin üretimini kolaylaştırmak amacıyla bir katkı maddesi olarak kullanılan Bisphenol –A, günlük yaşamımızda farkında olmadığımız vazgeçilmez bir kimyasal madde haline gelmiştir. Plastik kaplar, gıda ambalaj malzemeleri, bebek emziği, biberon, ısıya hassas kağıtlar, konserve kutusu iç kaplaması, diş dolgusu, bilgisayar dış aksamı, tıbbi cihazlar gibi çeşitli yapısına girmiştir.
   Bisphenol –A ağız yoluyla insan vücuduna girebilmekte, vücut sıvılarında çözülerek doku ve organlara dağılabilmektedir. Yeterli konsantrasyona ulaştığında biyokimyasal olarak endokrin sistem, merkezi sinir sistemi, üreme ve embriyonal gelişme üzerine olumsuz etkileri olabildiği bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. Konunun güncelliği nedeniyle bu konuşmada; hekim, hemşire, laboratuvar çalışanların, anne ve babaların dikkatleri ‘ plastik ürün kullanımı ve sağlığımız ’üzerine çekilmiştir. Ayrıca, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletlerindeki yasal düzenlemelere değinilmiştir” dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi