Erzincan Havalimanından 2 özel havayolu şirketi 19.20 ve 22.20 saatlerinde ilk kez direk yurtdışı uçuşlarını Umre'ye, Medine havalimanına gerçekleştirdi. Erzincan Havalimanından başlatılan direk uçuşlara çevre illerden de umre kafileleri katıldı. 2014 yılının ilk umre kafilesinde 206 kişi Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla 196 kişi de diğer şirketlerle olmak üzere 405 kişi sevenlerinin gözyaşlarıyla ve dualarla kutsal topraklara gönderildi.  
Umrecilere Uğurlama Töreni Düzenlendi
          Erzincan Havalimanında ilk yurt dışı uçuşu sebebiyle bir tören düzenlenerek umre kafileleri il protokolü tarafından yolcu edildi.
          Düzenlenen uğurlama törenine Erzincan Vali Vekili Fatih Kaya, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır,  İl Müftüsü Galip Akın, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Polat, AK Parti Erzincan İl Başkanı Burhan Çakır, AK Parti Erzincan Belediye Başkan Adayı Cemalettin Başsoy katıldı.
         Gerçekleştirilen uğurlama töreni İl Müftüsü Galip Akın’ın yaptığı dua ile başladı. Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve Erzincan Vali Vekili Fatih Kaya’da umre kafilelerine bir selamlama konuşması yaptılar.  
         İl Müftüsü Galip Akın yaptığı açıklamasında; “Erzincan’ın bu güzelliğine kavuşmuş olan ilk seferde 206 kişi Başkanlığımız aracılığıyla,196 kişi de diğer firmalar aracılığıyla olmak üzere 405 kardeşimiz bugün mübarek umre ziyaretine çıkıyorlar. Cenab-ı Hak yollarını açık eylesin. Dualarını bekliyoruz. Erzincan’ımız için, yurdumuz için, milletimiz için, İslam için, insanlık için Rabbim hayırlara vesile eylesin. Allah dualarını makbul buyursun inşallah” dedi.
Gözyaşları arasında Mübarek topraklara uğurlandılar
         Erzincan’dan umreye giden yolcular yakınları tarafından gözyaşları içinde uğurlandılar. Umre yolcuları yaptıkları açıklamalarda böyle bir hizmetin getirilmiş olmasından çok memnun olduklarını belirterek Allah Umre vazifemizi layıkıyla yerine getirmeyi nasip etsin. Allah ibadetlerimizi kabul eylesin” açıklamalarında bulundular.  
Editör: Doğu Gazetesi