Erzincan Lisesi Toplantı salonunda gerçekleştirilen İstişare toplantısı programına İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Müdür Yardımcılar, Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile okul müdürleri katıldı.

Programda ilk olarak konuşmalarını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün; “ Erzincan’ımda 241 okul, 3bin 370 öğretmenimiz 2 bin 483 dersliğimizde eğitim ve öğretim vermeye gayret gösteriyoruz. Bununla birlikte tekli okul sistemine geçen nadir illerden biri ama bu bizi rehavete değil daha da farklı alanlarda nasıl daha çok çalışabiliriz itmekte ki bununda biz meyvelerini okul müdürü arkadaşlarımızla yıllar önce başlattık ve devam ediyoruz. Özellikle okul öncesinde ki okullaşma oranında son 2 yılda farklı yaş guruplarında ki birinciliklerimiz ve burada ki özellikle TÜBİTAK projelerine katılımda hem bölgede nitelik ve nicelik olarak hem birinci hem de Türkiye genelinde öğrenci başına yapılan projelerde birinci olmamız. Bununla birlikte destekleme ve yetiştirme kurslarına ciddi katılımlarla, öğretmen arkadaşlarımızın çabası neticesinde akademik yönden Türkiye de en önde illerden birisi olması. Hayat boyu örenme ile Türkiye ortalamasının üzerinde olması. Sanatsal, sportif, kültürel faaliyetlerde öğretmen arkadaşlarımızın ciddi faaliyetleri neticesinde 3 yıldır okul sporlarında da ikinci olmamız iyi bir sonuç. Hep beraber bir hedefimiz var. Bunu en güzel layıkıyla da yapmaya çalışacağız” dedi.

Konuşmalarına Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un selamlarını ileterek başlayan Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Farklı unvanlar taşısak dahi neticesinde hepimizin ortak emeği eğitimciliğimizdir. Beşikten mezara kadar öğrenme sürecinin içerisinde olmamız gerektiğinin yanı sıra eğitim, öğretim ve öğrenme sürecinin aslında hepimiz için sürekli devam eden bir faaliyet olduğunun göstermesi açısından da önemli bir husus. Bizler okullarımızda birer emanetçi olarak, birer sorumlu insan olarak bize emanet edilen tüm emanetlere sorumluluk bilinci içerisinde davranmak ve hareket etmek suretiyle bu emanetlerin hakkını verme anlamında üzerimize düşeni yerine getirmeye çalışıyoruz. Hepinizin göstermiş olduğu özverili davranışı tebrik ediyorum

Erzincan’da Eğitim Öğretim faaliyetlerininim daha iyi bir noktaya gelmesi noktasın da gösterdiğiniz çaba ve emeklerden dolayı Allah hepinizden razı olsun. Bizler dünyanın en iyi müfredatını hazırlamakta dünyanın en nitelikli en muazzam programını hazırlasak ta onu uygulayacak olanlarda iş düğümleniyor. Bizlerin sahada olan arkadaşlarımızın yaklaşım ve tavırları çok önemli..

Yeni dönem ile hepinize sirayet eden husus var diyen Gül, bu farklı bir esinti, bizlere huzur veren, rahatlık veren bizlere aynı zamanda umut veren geleceğe daha iyi bakmamızı sağlayan, kalbimize, vücudumuzun belki tüm bölgelerine, hücrelerimize olumlu sinyaller veren bir dalga. Bu dalga eğitim adına geleceğimiz ve ülkemiz adına umutla bakmamız açısından bizlere pozitif bir enerji veriyor” diye konuştu.

Editör: Doğu Gazetesi