Tercan ilçesinde 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası münasebetiyle sergi açılışı yapıldı.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerlerinin el emeği göz nuru ürünlerinden oluşan sergi, Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Eşi Sabah Çelik, Belediye Başkanı Lokman Gültekin ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yahya Güneş tarafından kurdele kesme töreni ile açıldı.

Sergide elde Türk işlemeleri ve nakış, tel kırma, filiografi ve rölyef çalışmalarından, yağlı boya tabloları ve ahşap boyama ürünlerinden oluşan yüzlerce el emeği göz nuru çalışmalar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Açılış kurdelesinin kesiminin ardından stantları dolaşıp ürünler hakkında usta öğreticiler ve öğrencilerden bilgi alıp kursiyerleri tebrik eden Kaymakam Musa Kazım Çelik; "Hayat boyu öğrenme kapsamındaki eğitim öğretim faaliyetleri aracılığıyla düzenlenen bu etkinliklerde bireyin bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirerek örgün eğitim dışında hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinliklerini kapsayan hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Bu amaç doğrultusunda sergilenen ürünleri incelediğimde gayet başarılı ürünlerin ortaya koyulduğunu gördüm. Emeği geçen herkesi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

İlçe Aile Destek Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen serginin açılışına Kaymakam Musa Kazım Çelik, Eşi Sabah Çelik, Belediye Başkanı Lokman Gültekin, İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Aykırı, İlçe Jandarma Komutanı J.Bnb. Emre Çapan ve Eşi Ayşegül Çapan, diğer kurum amirleri ve kursiyerler katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi