Konu ile ilgili yapılan açıklamada; “Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvanların satış noktalarına nakillerinin yapılacağı önümüzdeki günlerde, salgın ve bulaşıcı hastalıkların önüne geçilmesi amacıyla, yaşanacak yoğun hayvan hareketleri açısından hayvanların iller arası nakillerinde bir takım zorunlu önlemler alındı.

Koyun ve keçi türü hayvanların il dışı sevklerinde hayatları boyunca en az bir kez Koyun-Keçi Vebası (PPR) Aşısının yapılmış olması gerekmektedir. Aşı yapılmamışsa sevk tarihinden en az 15 gün öncesinden PPR ve en az 21 gün öncesinden Şap Aşısı yaptırıldıktan sonra il dışı sevklerine izin verilebilecektir.

Sığır cinsi hayvanların il dışı sevklerinde ise Şap Aşısı ve Sığırların Nodüler Ekzantemi (LSD- Çiçek Aşısı) aşısı ile aşılanmış olmaları gerekmektedir. Aşı yapılmamış hayvanların sevklerinden en az 21 gün öncesinden Şap Aşısı, 30 gün öncesinden Sığırların Nodüler Ekzantemi (LSD-Çiçek Aşısı) Aşısı yaptırıldıktan sonra il dışı sevklerine izin verilebilecektir.

Not: Yetiştiricilerinin mağduriyet yaşamaması için aşısı yapılmamış hayvanlar için bağlı bulundukları muhtarlara isimlerini yazdırmak sureti ile İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne İsimlerinin bildirilmesi önemle duyurulur” denildi.

Editör: Doğu Gazetesi