Şireci ve Bulut yaptıkları açıklamada; “Terör Örgütü PKK’nın elinde bulunan çocuklarını kurtarmak için Diyarbakır’da HDP Binası önünde eylem yapan ailelere AK Parti olarak tam destek veriyoruz. Her fırsatta HDP’yi destekleyenler, bu annelerin feryadını neden duymuyor?

Terörle işbirliği yaparak bu annelerin ahını alanlar bu vebalin altından kalkamayacaklar.  Bölge halkı terör örgütünün derdinin halk olmadığı gerçeğini yüksek sesle dillendiriyor ve bu gerçeği hainlerin yüzlerine de haykırıyor. Allah onlardan razı olsun.

Terör örgütünün gençler, çocuklar üzerinde baskı uygulamasına karşı, sivil inisiyatifin ortaya çıkması, ailelerin tepki göstermesi sonuca ulaşmada çok etkili olacak. Terör örgütünün halkla olan sahte bağını ve desteğini kesmek kritik nokta. Bölge halkında, çocuklarına yönelik yapılanlara ciddi bir tepki var. Bu konuda ortaya konulan irade, terörle mücadele açısından etkili bir güç birliğine dönüşecektir. Terörün en büyük kaynağı, terör karşısında susmaktır. Annelerin hareketi, Türk milletine de tercüman olmuştur. AK Parti olarak bu haklı dik duruşun arkasındayız. Tüm vatandaşlarımızın Muharrem Ayını ve Aşura günü kutlu olsun, hayır ve güzellikler getirsin” ifadelerini kullandılar.

Editör: Doğu Gazetesi