Hayatı, güzel ahlâkı ve barışçıl kişiliğinin anlatılacağı kampanya sonunda yapılacak sınavda dereceye girenler, mükâfat olarak umreye gönderilecek.
Peygamber Yolu Derneği ile Erzincan Eğitim Gönüllüleri Derneği’nde (EREGDER)  arasında düzenlenen protokol sonucunda yapılacak yarışmayı, EREGDER Başkan Yardımcısı Güner Dağdelen düzenledikleri basın toplantısı ile tanıttı.
“Herkes O’nu Okuyor” kampanyası hakkında dernek yönetim kurulu adına açıklama yapan EREGDER Başkan Yardımcısı Güner Dağdelen Hz. Muhammed (sav)’i en güzel anlatan bir kitabın başucu kitabı olması gerektiğine dikkat çekti. “Bu kampanya ile insanları Hz. Muhammed’in hayatına yaklaştıralım, istedik.” dedi.
“Hz. Muhammed (sav)’i daha iyi tanımak ve tanıtmak için ne yapmalıyız?” sorusundan hareket eden Peygamber Yolu Derneği, ilimizde Erzincan Eğitim Gönüllüleri Derneği ile “Herkes O’nu Okuyor” kampanyasını hayata geçiriyor. Günümüzde, Hz. Muhammed (sav) zamanında yaşanan huzura ihtiyaç duyulduğunu, bu huzuru yaşamak ve yaşatmak için kırk kadar değerli akademisyen bir araya gelerek Peygamber Yolu Derneği’ni kurmuşlardır. Derneğin gerçekleştireceği “Herkes O’nu Okuyor” kampanyası ile Hz. Muhammed (sav)’in hayatı, güzel ahlakı, barışçıl kişiliği, yaptıkları, İslam’ı tüm insanlığa ulaştırma çabaları sırasında yaşadığı zorluklar ve sabrı topluma anlatılacak. EREGDER Başkan Yardımcısı Güner Dağdelen “Hazırlanan www.peygamberyolu.com sitesi Hz. Muhammed (sav)’in hayatının her karesini adım adım takip edebileceğimiz hakiki bir rehber olacak” dedi.
“Hedef tüm Erzincanlılara ulaşmak”
Dağdelen, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Milyonlarca insanın Hz. Muhammed’i (sav) doğru kaynaklardan okumasını sağlamak, doğru bir şekilde tanımak ve tanıtmak amacıyla düzenlenmiş kampanyaya katılmak isteyenler www.herkesonuokuyor.com sitesinden kaydını yaptırabilecek. Kampanyada ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere 3 ayrı kategori mevcut. Ortaokullar için Rahime Kaya’nın ‘Efendiler Efendisi Hz. Muhammed’, liseler için Reşit Haylamaz’ın ‘Efendimiz’ ve yetişkin kademesi için de M. Fethullah Gülen’in ‘Sonsuz Nur’ veya Reşit Haylamaz’ın ‘Efendimiz’ kitapları seçildi. Herkes kendisine uygun kitabı okuyarak yarışmaya katılabilecektir.
Kaybedeni olmayan yarışma
7 Ocak- 24 Mart 2014 tarihleri arasında kitapları okuyanlar için 31 Mart- 12 Nisan tarihlerinde sınavlar gerçekleştirilecek. Sınav için
www.herkesonuokuyor.com sitesinde kayıt yapılacak. Biz milyonlarca insanın bu kampanyaya katılacağına inanıyoruz. Öncelikle il bazında sınavlar düzenlenerek dereceye girenler ödüllendirilecek. Daha sonra Türkiye genelinde gerçekleştirilecek olan merkezi sınav ile dereceler belirlenecek. Ülke genelinde ilk 63 yarışmacıya çok özel ödüller takdim edilecek. Ayrıca İl genelinde her kategoride ilk 50 (elli) ye giren yarışmacılara Umre, dizüstü bilgisayarlar, akıllı telefon, tablet, çeyrek altın gibi birçok ödül verilecektir. Yarışma sonuçları nisan ayında açıklanacak. Ödüllerin dağıtımı mayıs ayında gerçekleştirilecek. Kampanya detayları için www.herkesonuokuyor.com adresi ziyaret edilebilir. 
Editör: Doğu Gazetesi