Vali Arslantaş mesajında şu görüşlere yer verdi; “Doğal kaynakların giderek azaldığı ve dünyanın birçok ülkesinde çevre kirliliğinin büyük sorun teşkil ettiği son yarım yüzyılda doğayı ve çevreyi koruma ihtiyacı artmıştır.

Kamuoyunda farkındalık oluşturmak ve bu konuya insanların dikkatini çekmek üzere dünya genelinde 5 Haziran Çevre Günü çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Çevre kirliliği, tüm dünyanın ortak sorunudur. Gerekli önlemler alınmadığı takdirde sularından faydalanılamayan, verimsiz toprakları olan, yeteri kadar oksijene sahip olmayan bir dünyada yaşamak zorunda kalabiliriz.

Üzerinde yaşadığımız topraklar gelecek nesillere devredeceğimiz bir emanettir. Bu emaneti kirletmeden korumak ve gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre ve güzel bir dünya bırakmak için herkes üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmelidir.

İlk çağlarda doğa ile iç içe yaşam süren insanlar zamanla geliştirdikleri yöntemlerle doğaya hükmetmeye, onu yok etmeye başladı ve bu nedenle küresel ısınma, kuraklık, çölleşme, biyolojik çeşitliliğin azalması ve bazı canlı türlerinin yok olması gibi ciddi çevre felaketleri görülmeye başlamıştır.

Günümüzde doğal çevrenin korunması ve iyileştirilmesi giderek önem kazanan bir konu hâline gelmiş olup, ülkemizde son yıllarda çevrenin korunmasına yönelik birçok yasal düzenleme yapılmıştır. Çevrenin önemi bireylere küçük yaşlardan itibaren aşılanmalı ve sürekli bu konu hakkında uygulamalar ve eğitimler verilmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, bu gün dolayısıyla yapılacak etkinliklerin, doğal kaynakların korunması, yeşil, temiz ve güzel bir çevre oluşturulması konusunda toplumsal farkındalığın artmasına katkı sağlamasını temenni ediyor, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü kutluyorum.”

Editör: Doğu Gazetesi