İl genelindeki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarına ‘hijyen’ eğitimlerinin verileceğini belirten Erzincan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ziya Yavuz, kamu kurum ve kuruluşlarda çalışanlara yönelik bu eğitimlerin zorunlu olduğunu belirtti.

         Yavuz, eğitimlerle ilgili şunları söyledi: “Hijyen Eğitimi Yönetmeliğinin 05.07.2013 tarih ve 28698 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanmış, Gıda Üretim ve Perakende İşyerleri başta olmak üzere sıhhi ve gayrisıhhi işyerlerinde çalışanların portör muayeneleri yerine hijyen eğitimi alması gerektiği belirtilmiştir. Bu nedenle 05.07.2014 tarihinde sona erecek olan bir yıllık süre zarfında belirtilen işyerlerinde çalışanların mutlaka hijyen eğitim kurslarına katılarak belge almaları gerektiği, denetimlerde sorgulamanın buna göre yapılacağı belirtilmektedir. Bu belgeyi almamış olanlar hakkında 1593 sayılı umumi hıfzıssıhha kanunun 282 maddesine göre işlem yapılacaktır.
Yavuz, kursların güzellik ve saç hizmetleri, pazarlama ve perakende, yiyecek içecek hizmetleri, toplum sağlığını koruyucu hizmetler ve gıda teknolojisi sektörlerinde çalışan personele, Hijyen Eğitimi Yönetmeliği gereği 5 Temmuz'a kadar hijyen eğitimi kurslarına katılma zorunluluğu getirildiğini söyledi.
Bu kursların 8 saat süreceğini anlatan Yavuz, "İlgili işletmelerimiz yapılacak kurslara katılarak belge almak zorundadır. Belgesi olmayan kişileri çalıştıran iş yerlerine 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesine göre idari para cezası uygulanacaktır" dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi