Halk Özel Harekâtı Derneği kurucu başkanı Fatih Kaya genel kurul öncesi yaptığı açıklamasında; “Halk Özel Harekâtı Derneğimiz 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan ihanet girişiminden sonra ortaya çıkan milli diriliş ruhunu canlı tutmak, Milli ve Manevi değerlerimize sahip çıkmak adına Yenikapı Ruhunu canlı tutmak, halkın milli şuurunun bilinçlendirilmesi yönünde, kamu yararına faaliyetler yapmak ve sosyal projeler üretmek amacı ile kuruldu” dedi.

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Divan Kurulu tespiti yapıldıktan sonra seçime geçildi. Tek liste ile seçime giren Halk Özel Harekatı Derneği Başkan adayı Zafer kaya üyelerin tamamının oyunu alarak 1. Olağan Genel Kurulda ilk başkan seçildi.

Teşekkür konuşması için kürsüye gelen Başkan Zafer Kaya şu açıklamalar da bulundu.

 “ Bizler 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra meydanlar da nöbet tutan neferleriz,15 Temmuz 2016 dan sonra yeniden uyanışa geçen milli birlik diriliş ve dayanışma ruhunu yaşatmak 1000yıla aşkın tarihimizi yeni nesillerle kaynaştırmak ,Ecdadımızın bizlere bıraktığı bu topraklar da cebren ve hile ile toplumun inanç ve kültürel değerlerini yıkmaya çalışan küresel ve yerli güçlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde sesimizi yükseltmek sosyal ve kültürel aktiviteler ile yıpratmak ve zayıflatılmak istenen değerlerimizi en etkin biçimde canlandırarak devletimizin bekası ve muktedir olması amaç ve gayemizdir. Vatanımızın yegâne temeli olan ezanımıza, bayrağımıza, Vatanımıza sadık bir nesil yetiştirmek ve devletimizin tüm organların da bu gücü hissettirmek, edep ve adap ile örfüne ailesine, kültürüne bağlı gençliğe bu hissi yaşatmak tek amacımızdır. Artık Diriliş vakti gelmiş kapımıza dayanmıştır, derneğimiz faaliyetleri içerisin de bulunacak yiğit Alp ve Bilgelerin devlet adap ve töresinin dışında hareket etmemesi, aldığı bu sorumluluğu Anadolu yiğidi babanın, Cennet kokulu ananın terbiyesi ile yüceltmeye çalışan devlet büyüklerimizin söylediği her kararı emir olarak alır, emir bilir ve kayıtsız uygularız. Bizler şehit ve gazilerimizi her türlü haklarını gözetmek ve dayanışma içerisinde daima yanların da bulunmak için çalışacağız. Beni ve yönetimini bu kutlu davaya laik gördüğünüz için Genel Başkanım ve siz üyelerimize teşekkür ederim”  dedi.

Halk Özel Harekâtı Derneği kurucu başkanı Fatih Kaya kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Kaya açıklamasın da;  “Halk Özel Harekâtı Derneğimiz 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan ihanet girişiminden sonra ortaya çıkan milli diriliş ruhunu canlı tutmak, Milli ve Manevi değerlerimize sahip çıkmak adına Yenikapı Ruhunu canlı tutmak, halkın milli şuurunun bilinçlendirilmesi yönünde, kamu yararına faaliyetler yapmak ve sosyal projeler üretmek amacı ile kuruldu. Türkiye genelinde 26 il 190 ilçede şube başkanlıkları nezdinde kurulumlarını tamamlamış veya tamamlamak üzere olan şube başkanlıklarımız mevcut. Halk Özel Harekâtı Derneği milli birlik ve dirilişin temsili olarak bundan sonra sahada, meydanda, sosyal medyada her türlü etkinlik te Türkiye’nin Ülkemizin yararına olan bütün işlerde kendimizi göstereceğiz. Malumunuz son zamanlarda devletimize karşı, milletimize karşı batı ve emperyalist güçlerin her koldan saldırdıkları aşikar bizler bunları bertaraf edebilmek adına devletimizin yanın da olan, devlet büyüklerimizin her daim meydanlar da gür sesi olamaya devam edeceğiz. Bu milleti uyanışa geçiren reisimiz saygı değer Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’a Şükranlarımızı sunuyorum, bu vesile ile medarı iftiharımız sayın başbakanımız Binali Yıldırım beye, yol arkadaşları iç işleri bakanımız Süleyman Soylu beye ve devletimizin yanında olarak milliyetçi ruhunu gösteren Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de şükranlarımızı sunuyoruz.

Kaya. Erzincan’ın vatansever, milliyetçi, muhafazakâr kimliği ön plana çıkarabilmek adına oluşmuş olan bu oluşuma destek vereceğinize kalbimle inanıyor hepinize teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.

Erzincan Halk Özel Harakatı Derneği 1. Olağan Genel Kurulu tebriklerin kabulü ve toplu resim çekimi ile tamamlandı.

Genel Kurula Halk Özel Harakatı Derneği genel Başkanı Fatih Kaya, Erzincan İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneği başkanı Burhan Çakır; TÜGVA Erzincan il başkanı Emre Özkan, İstanbul Gündem gazetesi İmtiyaz sahibi Mehmet Gülnahar, Erzincan Teşkilatı ile davetliler katıldı.

 

Editör: Doğu Gazetesi