Erzincan esnaf ziyareti kapsamında şehir merkezindeki esnafı ziyaret eden Barış, esnafın sorun ve taleplerini dinledi. Esnafın bu sorun ve taleplerini daha yüksek bir sesle dile getirerek çözüme kavuşması için esnafımızın her zaman yanında olacağını belirten Barış, Esnafa HÜDAPAR’ı tanıtan bir broşür dağıttı.  

Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Esnafımızın en çok dile getirdiği sorunların başında fiyat istikrarının olmayışı artan fiyatlara rağmen pek bir şey kazanamadıklarını üretici, esnaf ve tüketicinin bu durumdan ciddi olarak rahatsız olduğunu hükümetin mutlaka fiyat istikrarı sağlaması gerektiğini iletiler. Bu şekilde kimsenin önünü görmediği için fiyat artışları dahada artacak insanlarımız ciddi mağduriyetler yaşayacak dedi.

   Genç esnaf ve çalışanlarımızda artık siyasetçilerden beklentileri olmadığını siyasetçilere güvenmediklerini genel olarak halkın sıkıntılarıyla ilgilenmediklerini bundan dolayı siyasetçilere güvenmediklerini umutlarını kaybettiklerini aile, işini kurma imkânlarının artık olmadığını, gelirlerinin ihtiyaçlarını karşılamadığını belirtiler. Biz HÜDA PAR olarak diyoruz ki refahıtabana yayarak gençlerimizin önünü görmesi sağlamalı istihdam alanları oluşturarak yeniden gençlerimize geleceğimize umut vermeliyiz bu konuda hükümetin acil iyileştirmeler yapmalıdır.

   Esnafımızın şikâyetetiği konulardan biride verilen iş kredilerinin çoğunun iş sahibi olup işini dahada büyüten sermaye sahiplerine verildiğini bununda işsizlerin sorununu dahada artırdığını, bunun yerine işi olmayanlara işlerini kurabilecekleri kadar faizsiz kredi vererek bu işi olmayan insanların iş ve aş sahibi olmalarısağlanarak  birçok ailenin sıkıntıları ve gençlerin geleceğe umutla bakmaları sağlanabilir. Ayrıca gün geçtikçe büyük baş hayvancılık yapanların girdi maliyetlerinin yüksek olmasından dolayıve hayvancılık hiç yapmadığı halde sadece devletin verdiği krediyi alabilmek için bu işlere girenlerin daha sonra buişi bıraktıklarını, son zamanlarda büyükbaş hayvancılığı bırakanların % 60,% 70 dolayında olduğunu böyle devam etmesi halinde daha büyük sıkıntıların yaşanacağını belirtiyorlar.

Buradan yetkilileresesleniyoruz planlı programlı olarak ülkemizin ihtiyaçları belirlenmeli çiftçilerimiz desteklenmeli, girdi maliyetleri düşürülmeli üretim ve istihdam artırılmalıdır, kamuda israfın önü acilen alınmalıdır, denetimler doğru ve güvenilir bir şekilde yapılarak daha güçlü bir Türkiye için yetkililerin ellerinden geleni yapmalıdır.”

Editör: Doğu Gazetesi