Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Mavi Salon’da düzenlenen programa Prof. Dr. Muhammed Hanefi Palabıyık, Türkiye Gençlik Vakfı Erzincan İl Temsilcisi Emre Özkan, TÜGVA Kadın ve Aile Koordinatörü Seher Sağırlı, TÜGVA Hanım YÖK Koordinatörü Zeynep Ruşen Kızgın, yönetim kurulu ve 200 kadar İlahiyat Fakültesi öğrencisi katıldı.

Programda ilk olarak Türkiye Gençlik Vakfı Erzincan Kadın ve Aile Koordinatörü Seher Sağırlı konferansta açılış konuşması yaptı.

Sağırlı yapmış olduğu konuşmasında; “Milyarlarca yıllık dünya ömründe farklı coğrafyalardan çeşitli dine ve ırka mensup sayısız kavim geldi geçti.Her birinin insanoğlunun medenileşme sürecine zaman ve mekan çizgisinde bir katkısı olmuştur.Bizlerde Müslümanlar olarak yaşadığı zaman diliminde ve bulunduğu coğrafyada üzerimize düşen görevi yapmakla mükellefiz.Yaşamayı değil yaşatmayı önceleyen medeniyetin mensupları olarak, ecdadımızın insanların iyiye, doğruya, güzele çağırılması uğruna bin bir çile ile örerek bize ulaştırdığı o muazzez bayrağı daha ileri götürmeyi üzerimize yüklenmiş bir misyon olması hasebiyle tevhid, ümmet ve mücahede çizgisi üzerine kurulmuş Türkiye Gençlik Vakfı olarak yaptığımız, çalışmalarda ümmetin ihtiyacını gidermeyi hedeflemekteyiz. Bizler Müddesir suresinin ilk 7 ayetiyle yola çıktık. "Buraya gönderdiğim resmî ekle" Sözlerime son verirken bugün bizleri kırmayıp Erzurum’dan kalkıp buraya gelen sayın Muhammed Hanefi Palabıyık hocamıza da huzurlarınızda vakıf olarak şükranlarımızı sunuyorum. Allah (cc) yapacağımız çalışmaları kurtuluşumuza vesile kılsın. Çıktığımız bu yolda bizleri muvaffak eylesin. Esselamun Aleyküm. Sözlerime son verirken bugün bizleri kırmayıp Erzurum’dan kalkıp buraya gelen sayın Muhammed Hanefi Palabıyık hocamıza da huzurlarınızda vakıf olarak şükranlarımızı sunuyorum. Allah (cc) yapacağımız çalışmaları kurtuluşumuza vesile kılsın. Çıktığımız bu yolda bizleri muvaffak eylesin. Esselamun Aleyküm” dedi.

Ardından ise Prof. Dr. Muhammed Hanefi Palabıyık“Hz. Peygamberin Aile Hayatı” konulu konferansını verdi. Palabıyık konufransta; “İlk olarak buraya gelmemde bana vesile olan Türkiye Gençlik Vakfı’na teşekkür ediyoum. Erzincan’a oldum olası bir sempatim zaten var ve burada da siz gençlerle buluştuğum için çok mutuluyum. İnsanlığın en önemli kurumlarından birisi de herkesin bileceği üzere ailedir. Toplu yaşam hayatlarında aile kurumu çok önemli bir kurumdur. Toplu yaşamların bir sonucu olarak aile önemli bir kurum olduğu için çokta istismar edilir. Aile dediğimiz zaman aklımıza ilk gelen şey çocuktur, yani neslimizin devam etmesidir. İnsanlar sırf cinsel arzularını tatmin etmek içinde bir araya gelilrler ve zinanın yasak olması da aile unsurunun önemine vurgu yapar. Sırf birlikte olmak için bile evlenmek tüm dinlerde önemsenen bir şeydir. Onun dışında birt diğer önemli unsur ise kültür aktaramıdır. İnsanlar kültürlerini ailelerinden alırlar. Hiçbir şeyde olmasa bile aile konusunda çok önemli olamsı gerekmektedir. Mesela teleziyonlarda aileleri yıkmaya yönelik diziler son derece yaygındır. Aile düzenün ve huzurunu bozmaya yönelik televizyon bazı programları ve diziler önemli rol oynamaktadır. Bu yüzden aile kültürümüzü ve ahlakımızı korumamız gerekmetektedir” diyerek aile konusunda öğrencilere bilgiler aktardı.

Yaklaşık 1 saat süren konferansın ardından Prof. Dr. Muhammed Hanefi Palabıyık İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin sorularını cevapladı. Program daha sonra sona erdi. 

 

Editör: Doğu Gazetesi