eTwinning İçerik Geliştirme Eğitmeni Kenan Çete ile Zoom üzerinden 'Web2.0 araçlarıyla İçerik Hazırlama' konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Hizmetleri ve Ar-Ge Birimi Şube Müdürü Sayın Hüseyin Erol toplantının açılış konuşmasını yaptı. Erol konuşmasında eTwinning projelerinin mesleki gelişime, öğrenci gelişimine olan katkısı ve yapılan işbirlikçi çalışmaların önemine değindi.

Toplantıda Kenan Çete tarafından Web2.0 araçları hakkında uygulamalı olarak bilgilendirmeler yapıldı. Çete toplantıda Runway, Storyboardthat, Deep Dream Generator, Bandlab ve Mult.dev gibi araçlar tanıtmıştır. Bu araçların gerek eTwinning projelerinde gerekse derslerde aktif bir şekilde kullanılabileceği üzerinde duruldu.

Web 2.0 araçları, kullanıcıların içerik geliştirebildiği, birbirleriyle işbirliği yapabildiği, kullanıcılar arasında bilgi ve fikir alışverişini destekleyen ikinci kuşak web platformu olarak tanımlanıyor.

Web 2.0 araçları toplumdaki tüm bireylere bilgi paylaşımının yanı sıra, düşüncelerini, felsefelerini, sevdiği veya sevmediği seyleri ifade etmesine, ilgi alan konuları konusunda yorumlar yapmasına etik kuralları doğrultusunda bir özgürlük alanı oluşturuyor.

Eğitime bütünleşmiş edildiğinde ise web araçları diğer öğrenme ve öğretme yöntemleri ile birlikte destekleyici, etkileşim ve işbirlikçi özelliklerinden yararlanılarak kullanılınca çok daha verimli sonuçlar alınabiliyor. Günümüzde teknolojinin bu kadar yaygın kullanımıyla beraber çağın getirdiği gereklilikleri sınıflara taşımak öğrenciler açısından da oldukça fayda sağlayacak.

Bu nedenden dolayı Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi güncel konuları takip etmek ve bunları öğretmenlerle paylaşmak öncelikli hedefler arasında yer alıyor.

Editör: Doğu Gazetesi