Erzincan belediyesi tarafından Kızılay mahallesi'nde yapımı tamamlanma aşamasına gelen Kentsel dönüşüm projesi'nde inşa edilen binaların satış ihalesi için tarihler belli oldu. 

Erzincan Belediyesi tarafından yürütülen maliyet çalışmalarının ardından muammen bedelleri ve satış için gereken geçici teminatları belli olan konutların ihaleleri  26 Temmuz 2022 tarihinde başlayacak ve Ağustos ayının 23. gününe kadar devam edecek.

Kızılay Mahallesi'nde satışa sunulacak 2+1 Konutlar 590 bin TL'den satışa çıkacak. 3+1 konutların 850 bin TL'den satışa çıkmasının beklendiği ihalede 4+1 konutların fiyatları da 990 Bin TL'den satışa çıkacak. 

Dükkanların ihalesinde ise açık arttırmada 2 ayrı rakam belirlenmiş. Büyüklüklerin dikkate alınmadan çıkarılan muammen bedellere göre 119 metrekarelik dükkanın da 147 metrekarelik dükkan da 3 miyon 990 bin TL'den veya 4 milyon 490 bin TL'den satılmaya çalışılacak.  

İhale tarihlerinin uzun sürece yayılmasının sebebi "Vatandaşı ev sahibi yapana kadar ihalelere katılmasını sağlamak" olarak değerlendiriliyor. Genel olarak bakıldığında açık arttırma yöntemi ile gerçekleştirilecek bu ihalelerde başlangıç fiyatlarının yüksek olduğu değerlendiriliyor.

İhale Tarihleri Blok ve Ada Parsel Numaraları ile 2+1 - 3+1 ev ayrımları ile dükkanların ihale bilgilerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz...

erzincan-belediyesi-ihale-tarihleri-muammen-bedelleri.pdf

Editör: Doğu Gazetesi