İl Göç Kurulu ve İnsan Ticareti ile Mücadele Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

Erzincan’da ikamet eden sığınmacı ve yabancı uyruklu kişilerin genel durumunu değerlendirmek, yaşanabilecek her türlü sorun ve sıkıntıya çözüm üretmek, uyum faaliyetleri konusunda istişarelerde bulunmak, düzensiz göçle yapılan etkin mücadelenin değerlendirilmesi, insan ticareti ile mücadele ve bu konuda farkındalığın artırılması amacıyla düzenlenen İl Göç Kurulu ve İnsan Ticareti ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı Erzincan Valisi Mehmet Makas başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda Erzincan Valisi Mehmet Makas Başkanlığında düzenlenen toplantıya; Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Vali Yardımcısı Hüseyin Remzi Konak, Erzincan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, Erzincan İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Erzincan İl Göç İdaresi Müdür Vekili Kasım Kağan Özlok, ilgili kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Düzenlenen toplantıda, İl Göç İdaresi Müdür Vekili Kasım Kağan Özlok tarafından Erzincan’da yaşayan göçmenlerin durumu, düzenli ve düzensiz göç, düzensiz göçle mücadele, uluslararası koruma ve uyum, insan ticaretiyle mücadele, göç yönetimi ile ilgili istatistiki veri paylaşımı ve bu konularda sunum eşliğinde katılımcılara bilgiler verildi.

İnsan ticaretiyle mücadele, insan ticareti konusunda farkındalık oluşturacak faaliyetlere devam edilmesi, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonu ile yabancıların uyumuna ilişkin genel değerlendirmelerin yapıldığı toplantı, görüş ve önerilerin alınması ile sona erdi.

Editör: Doğu Gazetesi