112 İl Koordinasyon Toplantısı Erzincan Valisi Mehmet Makas başkanlığında yapıldı.

Erzincan Valiliği Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Hüseyin Remzi Konak, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, AFAD İl Müdürü Kadir Çelik, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Metin Kuleli ve ilgili kurum idarecileri katıldı.

Düzenlenen toplantıda, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Metin Kuleli tarafından sunum eşliğinde bilgiler verildikten sonra 112 numarası altında toplanarak tek numara üzerinden yürütülen Acil Çağrı Hizmetleri ile ilgili genel değerlendirme yapılarak, kurumlar arası koordinasyonu gerektiren konular görüşüldü.

Toplantıda yaptığı konuşmada, asılsız çağrıların başka acil durumları aksattığını ve acil durumdaki kişilere yardımın geç ulaşmasına sebep olduğunu belirten Erzincan Valisi Mehmet Makas, vatandaşların bu konuda hassas davranmalarını ve 112’yi gereksiz yere meşgul etmemelerini istedi.

Konuşmasının devamında 2021 yılı içerisinde toplam 307.476 adet çağrının alındığını belirten Erzincan Valisi Mehmet Makas, acil çağrı hizmetlerinin etkin, verimli ve hızlı bir şekilde sunulması için ilgili birimler arasındaki işbirliği ve koordinasyonun sağlıklı bir şekilde sürdürülmesinin önemine değinerek, tüm katılımcılara çalışmalarında başarılar diledi.

Editör: Doğu Gazetesi