İl müdürü Yılmaz,  Polimatik Yönetim Kurulu Başkanı Suhabi Okumuş'tan tesis hakkında bilgi aldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında kurulan tesis, yıl içerisinde yaklaşık 50 kişiye direk,dolaylı olarak da 500 kişiye istihdam sağlamaktadır.Kurukan bu  tesis ile sözleşmeli tarım modeliyle teşvik edilen üreticilerin üretimi artacaktır. Böylelikle de tarım işletmeciliğinin alt yapısı daha da gelişecek ve seracılık ilimizde yaygınlaşacaktır. Firmaya ait tesisi gezen il müdürü Yılmaz, kurulan tesisin hem Erzincan ekonomisine hem de Erzincan tarımına örnek teşkil ettiğini söyledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün ilimizdeki tarıma dayalı sanayi tesislerinden birisi olan Polimatik şirketine ait turşu ve salamura fabrikasına geldik. Yaptığımız incelemelerde gördük ki tesis hem Erzincanımıza hem ülkemize son derece yararlı bir şekilde faaliyetini sürdürüyor. Tesiste üretilen ürünler ülkemizin dört bir tarafına pazarlanıyor. Güzel olan şu ki, tesis ham maddeyi Erzincan’da üretiyor, işliyor ve pazarlıyor.
Ben böyle bir tesisin Erzincan’a kazandırılmasından dolayı Polimatik şirketine teşekkür ediyorum. Burada hem üretim yapılıyor hem de istihdam sağlanıyor. Gelişmenin ilk şartı şüphesiz üretimdir. Üretmezseniz orada refah olmaz. Üreteceğiz, ürettiğimizi pazarlayıp kazanacağız.
Polimatik Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Suhabi Okumuş ise Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz’ın ziyaretlerinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, Erzincan tarımına, üretime ve istihdama katkı sağladıkları için son derece mutlu olduklarını dile getirdi.
Editör: Doğu Gazetesi