İlçeye hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Arslantaş, ilçedeki gençler ile birlikte bir çok vatandaşın buradan faydalanabileceğini söyledi.


Gençlerin çeşitli aktivitelerini yapabileceği İliç Gençlik Merkezi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından inşa edilecek olan Gençlik Merkezi'nin temel atma törenine Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman ve ilçe protokolü katıldı. İliç çarşı merkezinde 3 kat olarak projelendirilen Gençlik Merkezi'nin içerisinde; konferans salonu, çok amaçlı spor salonu, soyunma odaları, kütüphanesi, derslikleri, teknolojik sınıfları ve sosyal alanlar yer alacak.


Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşının okunmasıyla başlayan temel atma töreninde selamlama konuşması yapan İliç Kaymakamı Hicabi Aytemür ve Belediye Başkanı Mustafa Gürbüz, iliç’e böyle bir tesisin kazandırılmasından mutluluk duyduklarını vurgulayarak teşekkür ettiler.

Ardından söz alan Milletvekili Süleyman Karaman, gençlerin gelişen ve değişen dünya şartlarına ayak uydurabilmeleri, kendilerini geliştirmeleri için devletin büyük bir çaba içerisinde olduğuna vurgu yaparak, “Geleceğin mimarı gençlerimizin verimli olabilmesi için istenilen ortamın şartlarının oluşması gerek. Bu şartlarda sunulan imkanlar ölçüşünde gençlerimiz gerekli bilgi ve donanıma sahip duruma gelebilirler. Gençlik merkezleri gençleri i donanımlı, iletişim becerileri gelişmiş, araştıran, sorgulayan, problem çözebilen, bilgi teknolojilerini kullanabilen bireyler olarak yetiştirmek için hizmetinizde" diye konuştu.
Programda son olarak söz alan Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş, gençlik merkezlerinin artık ilçelerde de yaygınlaştığına vurgu yaparak, “Bugün İliç ilçemiz için, şehrimiz için, özellikle de geleceğimizin teminatı, aydınlık yüzlerimiz olan gençlerimiz için, hayırlara vesile olacağına inandığım bir temel atma töreninde siz değerli hemşehrilerimle bir arada bulunmanın memnuniyeti içerisindeyim” dedi. Konuşmasını sürdüren Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş, “Gençlerimizin sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmalarını sağlamak için 2020 yılının Kasım ayında hizmete açmayı planladığımız ve yaklaşık 5,5 milyon Türk lirası sözleşme bedeli olan bu Gençlik Merkezi, inanıyorum ki sadece ilçemizde yaşayan gençlerimiz için değil, yaşama enerjisi olan, kendini sürekli yenilemek isteyen her bir vatandaşımız için bir gençlik, bir ilim, bir irfan merkezi olacaktır. Özellikle gençlerimiz, yarının aydınlık Türkiye’sinin ihyası ve inşasında söz sahibi olacaktır. Bu toprakların ruhunu özümsemiş her gencimiz ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için dün olduğu gibi bugün de yarın da durmadan yılmadan, umutsuzluğa kapılmadan çalışacaktır. Ecdadımız bu aziz milletin geçmişi ise gençlerimiz, çocuklarımız da bizim aydınlık geleceğimizdir. Siz gençlerimiz, yarınlara umutla bakmamızı sağlayan en değerli varlıklarımızsınız. Sizler, her alanda güçlü bir Türkiye için eğitimde, bilimde, sanatta ve sporda dünyada söz sahibi olacaksınız. Devletimiz bunun için her ilimizde hizmete sunduğu gençlik merkezlerini ilçelere de taşımak için büyük yatırımlar, önemli bütçeler ayırıyor” dedi.


İLÇLERİMİZ GENÇLİK MERKEZLERİNE KAVUŞUYOR
Erzincan Valisi Ali Arslantaş, “Üzümlü ilçemizde ki Gençlik Merkezimiz şu an faaliyette, Kemah ilçemizde ise binası bitti. Şu an tefrişatı yapılmakta ve kısa bir sürede faaliyete geçecek. Refahiye ilçemizde ki Gençlik Merkezinin inşaatı devam etmektedir. Bizler kalkınmanın sadece maddi boyutta olmayacağını, manevi kalkınmanın ülkemizin geleceği açısından daha önemli olacağını iyi biliyoruz. Bunun için kendi değerlerini özümsemiş, her açıdan yetişmiş gençlerimizin sayısı arttıkça geleceğimiz daha aydınlık olacaktır. Sadece ilçe merkezlerinde değil, ilçelerimize bağlı köylerimizin de gereksinimlerinin karşılanması noktasında titizlikle çalışıyoruz.
“KÖYLERİMİZ DAHA YAŞANABİLİR HALE GETİRİLİYOR”
İliç ilçesinde ki köylerde yapılan çalışmalara değinen Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş, “İliç ilçemize bağlı köylerimize 2018 yılında KÖYDES ve İl Özel İdaresi ödenekleriyle yapılan bazı yatırımlardan kısaca bahsedeceğim. Bağlıca, Akdoğu, Küçük Armutlu, Sütlüce, Büyük Armutlu Bozyayla ve Boyalık köyleri ile Hasımoğlu mezrasına yaklaşık 1,2 milyon Türk Lirası harcanarak içme suyu çalışmaları yapılmıştır. Balkaya, Dostal, Uğurköy, Çiftlikköy, Güngören ve Leventpınarı köylerine 400 bin Türk Lirası harcanarak kanalizasyon ve fosseptik çalışmaları yapılmıştır. Yakuplu-Doğan grup yolu, Çöpler köyü ve Bakım evine yaklaşık 2,5 milyon Türk Lirası harcanarak 12,5 km BSK (Bitümlü Sıcak Karışım) asfalt yapılmıştır. Büyükköy, Altıntaş ve Kuranköy köylerine 845 bin Türk Lirası harcanarak 1’inci kat sathi kaplama asfalt işi, Sularbaşı, Uluyamaç, Sütlüce, Güngören ve Altıntaş köylerine 812 bin Türk Lirası harcanarak 2’nci kat sathi kaplama asfalt çalışmaları yapılmıştır.
Vatandaşlarımızın köyleri ile ilçe merkezi arasında daha konforlu bir şekilde ulaşımlarını sağlamak için İliç ve Kemaliye ilçelerimize bağlı tüm köylerin ve Refahiye ile Kemah ilçelerimizin İliç ilçesine yakın köylerinin BSK asfalt işlerini yapmak üzere İl Özel İdaremiz ve İliç Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz işbirliğiyle İliç ilçemize 120 ton/saat kapasiteli Asfalt Plenti kurulmuştur.
2019 yılı yatırım programı kapsamında da yaklaşık 4,4 milyon Türk Lirası ödenek ile içme suyu, sulama tesisi, kanalizasyon, köy sosyal tesisleri onarımı ve BSK asfalt yapımı işleri planlanmış olup, çalışmalarımız devam etmektedir. İliç, taşı toprağı altın olan, kadirşinas insanların yaşadığı kadim bir ilçemiz. İnanıyorum ki Turistik Doğu Ekspresi ile yapılan turlar neticesinde Kemah, İliç, Kemaliye hattı, her geçen gün turistlerin daha da çok ilgisini çekecektir. Bunun için el birliğiyle yaptığımız çalışmalar neticesinde yakın zamanda inşallah güzel sonuçlar almaya başlayacağız.
Bu vesileyle tekrar temelini atacağımız Gençlik Merkezinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Konferans salonu, çok amaçlı spor salonu, soyunma odaları, kütüphanesi, derslikleri, teknolojik sınıfları ve sosyal alanlarını gençlerimizin dinamizmiyle buluşturacak bu gençlik merkezimiz, inanıyorum ki hizmete açıldığında şehrimizin ve ilçemizin kültür, spor ve sanat alanında daha da çok gelişmesine katkıda bulunacaktır” dedi


Yapılan konuşmaların ardından Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman ve beriberindeki katılımcılar dualar eşliğinde temel atarak gençlik merkezinin hayırlı olması temennisinde bulundular.

Editör: Doğu Gazetesi