İliç Kaymakamlığı ve İliç Belediye Başkanlığının katkılarıyla bu yıl ilki düzenlenen İliç Doğa ve Kültür Festivaline Abdurrahman Akdemir, Erzincan Belediye Başkanı Sayın Cemalettin Başsoy, İlçe Kaymakamı Sedat Ateş, İlçe Belediye Başkanı Muhlis Doğan, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile İliçliler katıldı.
Festivalde stantları gezen Abdurrahman Akdemir, yöresel ürünlerden tadarak ürünler hakkında İlçe Kaymakamı Sedat Ateş’ten bilgi aldı. Stantların gezilmesinin ardından festival alanına gelen Akdemir, burada bir konuşma yaptı.
Konuşmasında İliç ilçesinde bu yıl ilk düzenlenen festival ile bölgede festivali olmayan ilçe kalmadığını dile getiren Abdurrahman Akdemir, Festivallerin bölgesel ve ulusal baza taşınarak sadece hemşerilerin buluştuğu bir etkinlik değil, hem Erzincan ve hem de ilçelerinin kültürel değerlerinin tanıtıldığı birer platform haline gelmesi temennisinde bulundu.
Konuşmasında festivallerin ilin tanıtımı açısından önemli bir yer edindiğini ifade eden Abdurrahman Akdemir, Erzincan Valiliği organizasyonunda Erzincan Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Odaları Birliği Başkanlığı ile ortak bir kültür festivali düzenleneceğini belirterek; “10–15 gün sürecek olan bu kültürel festivalini daha yapmak istedik ama maalesef Soma’da acı bir olay yaşadık. O nedenle erteledik. Festivali Ekim ayının 3. haftasında başlatacağız ve böylece Erzincan kültürel bir etkinliğe kavuşmuş olacak” dedi.
Konuşmasının devamında Erzincan dışında İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde Erzincanlıların yaşadığını ifade eden Akdemir; “Bir yıl içerisinde hemen hemen Erzincanlıların yoğunlukla yaşadığı bütün şehirlere uğradım. En son izmir’e gittik ve Erzincanlılarla buluştuk. Orada öyle hemşerilerimiz var ki Erzincan’a gelmemiş. Bu tür buluşmalar gurbet ile sırayı bir araya getiren önemli vesilelerdir. Bundan dolayı Erzincan’ı ve değerlerini unutturmak istemiyorsak bu tür etkinliklerin sayısını artırmamız gerekiyor. Ayrıca hemşerilerimizin bulundukları yerlerde de bu ekinlikleri artırmamız gerekiyor. Bu yüzden derneklerimize de teşekkür ediyorum. Türkiye’de dernekleri en aktif olan kentlerden biride Erzincan’dır. 500’ün üzerinde aktif derneği var. Hemen hemen her köy ve ilçenin bir derneği var. Bulundukları yerlerde oralarda etkinlikler yapıyorlar. İnşaallah bundan sonra Belediye Başkanlarımız, Kaymakamlarımızla oralardaki her türlü etkinliğe katılmak istiyoruz. Sözlerime son verirken festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Abdurrahman Akdemir’e festivale katkılarından dolayı plaket ve bakır işlemeli semaver takdim edildi. Festival alanındaki etkinliklerin ardından İliç ilçe merkezinde incelemelerde bulunan Abdurrahman Akdemir, ilçe esnafını ziyaret ederek esnafların istek ve sorunları dinledi.
Editör: Doğu Gazetesi