Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eğitim Fakültesi Mavi Salonda gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak 112 İlk Yardım Eğitmeni Semra Gazi, 112 12 Acil Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Osman Kağan Çakır, 112  acil merkezi eğitmenleri, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü  Dr. Öğr. Üyesi Hatice Duygu Özer , Müdür Yardımcıları Öğr. Görevlisi Hande Erman, Seval Özyer, sağlık çalışanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Gerçekleşen konferansta 112 İlk Yardım Eğitmeni Semra Gazi, ilk yardım eğitiminin hayatın her alanında önemli olduğuna belirterek ilk yardımının tanımını yaptı. Olay anında ilk müdahalenin de önemine değinen Gazi, bu tür konferanslarla bilinçli müdahalenin sayısının çoğaltılabileceğini dile getirdi.

  1. çağrı hizmetleri hakkında da bilgilerin verildiği konferansta 112 Acil Merkezinin  doğru kullanılması adına farkındalık oluşturmanın gereğine değinildi. Program sonunda ilk yardım eğitime katılanlara katılım belgeleri takdim edildi.

Editör: Doğu Gazetesi