Müftülük Konferans Salonunda icra edilen programda öğrenciler tarafından Türkçe-Arapça şiir, müzik dinletisi, drama etkinliği, sanat gösterimi gibi birçok alanı konu edinen program icra edildi.

Düzenlenen programa, Vali Yardımcısı Mehmet Deniz Arabacı, İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, Şube Müdürleri Fikret Ayaz, Hasan Güneş, Murat Karakurt, Turgut Çakmak, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün; MEB Eğitim Kurulları ve Zümreler Yönergesinin amaçlar alt başlığında "Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki resmî ve özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında eğitim kurulları ve zümrelerin oluşturulmasına yönelik temel ilkeleri, yönetimi, işleyişi ve işlevlerini düzenleyerek eğitim kurumlarının birbirlerini tanımasını, tamamlamasını ve bir bütün oluşturmasını sağlamak; eğitim kurumlarını çevre ile her alanda iş birliğine teşvik etmek; eğitim kurumlarında öğretim programlarını uygulama sürecinde eğitim kurumu, ilçe, il ve ülke genelinde birliktelik sağlamak; alınan karar ve sonuçlarının izleme ve değerlendirilmesinin yapılmasını sağlamaktır." denildiği bu ilke doğrultusunda Arapça İl Zümresinin aldığı karar gereği imam hatip okulları arasında Türkçe-Arapça şiir, müzik dinletisi, drama etkinliği, sanat gösterimi gibi birçok alanı konu edinen program kararı alındığı ve dört aylık çalışma sonunda bu programın çıktığını belirtti. Aziz Gün, yabancı dillere karşı ön yargıların giderilmesinin amaçlandığı bu programda; 13 okul, 16 öğretmen ve 75 öğrencinin görev aldığını belirterek programı icra eden Din Öğretimi Şubesine, Arapça İl Zümresine, okul müdürlerine öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Programın sonunda, programa katkı sağlayan okul müdürlerine, öğretmen ve öğrencilere katılım belgesi verildi. Ayrıca programa katılan 75 öğrenciye hediyeleri de takdim edildi. Toplu hatıra fotoğraf çekimi ile program sona erdi.

Editör: Doğu Gazetesi