Işık mesajında: “Ulusumuzun ışık kaynağı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, aydınlık Türkiye'nin sembolü, büyük devrimci ve düşünce adamı Yüce Atatürk'ü, ebediyete uğurladığımız günün 75. yıldönümünde onu bir kez daha sevgiyle, özlemle, saygıyla ve rahmetle anıyoruz.
Atatürk'ün en önemli özelliği düşünce ve eylem insanı olmasıdır. Atatürk, doğru zamanda doğru kararlar almış ve uygulamıştır. Hep ileriye bakmış, güçlükler karşısında yılmamış, Ulusu'na inancını hiçbir zaman yitirmemiştir. Dünya siyasal tarihinde kabul görmüş, bilgisi, sevgisi, hoşgörüsü, barışçılığı ve devrimci kişiliği ile tüm insanlığın saygı duyduğu örnek bir lider olmuştur.
            Bireyi yurttaş konumuna yükselten Cumhuriyet rejimi, yurttaşlar arasında eşitliği sağlayarak, herkese ülke yönetimine katılma ve ülkenin geleceğinde söz sahibi olma hakkını vermiştir. Bu gün Cumhuriyetin sağladığı imkânlarla ülke yönetiminde söz sahibi olanlar O’nu unutturmak ve yarattığı çağdaş cumhuriyet kazanımlarını yok etmek için el birliği ile gayret etseler bile bu ülke insanlarının yüreğinden sevgisini sökemeyecek ve ulusumuzu onun gösterdiği hedeften asla saptıramayacaklardır.
Aramızdan ayrılışının 75. yılında, Türk Ulusunun gönlünde ölümsüzleşen Büyük Önder Atatürk’ü bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyorum.
Editör: Doğu Gazetesi