Milletvekili Işık, Türk, Kürt, Alevi, Sünni kim olursa olsun Berkin Elvan bir simgedir. Ben Erzincan halkından, özellikle şunu istiyorum. Kim olursa olsun biz şehitlerimiz içinde üzülüyoruz. Biz şehitlerimiz içinde mücadele ediyoruz. Ama provokasyona gelmesinler şeklinde konuştu.
Işık açıklamasında; “Bildiğiniz gibi 269 gündür komada yatan bir çocuğumuz Berkin Elvan hayatını kaybetti. Tabi bu hepimizi çok kötü şekilde üzdü. Çünkü sonuçta bir can ne olursa olsun hayatını kaybetmesi hele hele 269 gün yatarak hayatını kaybetmesi bütün topluma derin yaralar oluşturdu. Tabi burada önemli olan bu çocuk gerçekten ben kendim ailesi ile görüştüm. Çocuk gerçekten ekmek almak için dışarı çıkmış annesi ekmek almaya gidecekmiş ama çocuk orada ki olaylardan dolayı ben senden daha hızlı gider gelirim diyerek, parayı annesinden alarak gitmiş ekmek almaya o sırada gelen bir gaz bombası kapsülü ile çocuğumuz o hale geldi ve 269 gün sonra hayatını kaybetti. 45 kilo olarak girdiği yaşam mücadelesinde 16 kilo olarak hayatını kaybetti.
Burada önemli olan nokta şu Berkin bir simgedir aslında bizde burada dün arkadaşlar ile birlikte bir eylem yapıldı ve bizde o eyleme katıldık. Burada ki amaç her zaman şöyle olması lazım bu toplumda barışa ihtiyacımız var. Bu toplumda artık gerginliğe hiçbir zaman yer vermememiz lazım yapılan bu eylemlerin hiçbirinin kötü bir maksatlı olduğunu düşünmemek lazım gerçekten öyle değil, artık toplumlar, baskılardan bu yolsuzluklardan, rüşvetten, talandan yalandan bıktı usandılar. Aslında bu eylemler, bu ekonomik durumun dışa vurumu bunların parçalanması yeşili korumak için başlayan süreç işte bu zaman geldi. Berkin Elvan orada aldığı gaz sonucu yaklaşık 269 sonra hayatını kaybetti. Dünyanın neresinde olursa olsun, nasıl ki 1,5 Milyon Irak’lı katledilirken hepimizin yüreği yandıysa nasıl ki şuanda Suriye’de ki 500 Bine yakın insan öldüğü ve bunların bir çoğununda Türk olduğu söyleniyorsa herkesin buna yüreği sızlar. Ama şu beklenir bir ülkeyi yöneten bir kişinin bu tür olaylara kalkıp duyarlı olması en azından bir kez olsun geçmiş olsun demesi beklenir. Ülkenin başı olan Cumhurbaşkanı bir gün öncesine kadar aklına gelip bunu söylemedi bu kim olursa olsun önemli değil, bunun Ahmet, Mehmet, Berkin, İsmail, Ali Korkmaz olması önemli değil burada önemli olan insanları hep bir görmesidir. İktidarlığını sürdürmek için burada kutuplaştırmalara, sebep olması mitinglerde görüyorsunuz, tamam bütün liderler sert konuşmalar, açıklamalar yaparlar ama hiçbir liderin ağzında MHP’nin olsun Genel Başkanımız olsun diğer partilerin olsun hiçbirinin azgından kutuplaştırma gibi bir şey görmüyoruz. Yalnızca konuşulan şey bunların yapmış oldukları yolsuzluklar gündeme geliyor ama bugün iktidarda olanlar ne yazık ki ülkeyi kutuplaştırmak için ülkeyi birbirine düşürmek için çabalıyorlar.
Biz Şehitlerimiz İçinde Mücadele Ediyoruz
Işık konuşmasında: “Berkin Elvan burada bir simgedir. Ben Erzincan halkından, özellikle şunu istiyorum kim olursa olsun biz şehitlerimiz içinde üzülüyoruz. Biz şehitlerimiz içinde mücadele ediyoruz. Bugün mecliste asker ve polis şehitlerimiz için önerge veren bunların, haklarının verilmesi için en fazla önergeyi veren biziz ve sadece benim 3 tane bu konuda önergem askerde intihar edenler için önergelerimiz var kim olursa olsun bizim açıklamalarımızı çarpıştırıyorlar. Bizim için Sivas’ta olan neyse nasıl orada ki ölenler için üzülüyorsak, Başbağlar’a aynı şekilde üzülüyoruz ve aynı şekilde içimiz yanıyor. Bunu en samimi duygularımızla söylüyoruz. Arkadaşlar Berkin Elvan olayı çok önemli bir olaydır. Burada sağcı, olsun solcu olsun alevi olsun, sunni olsun Türk olsun, Kürt olsun ne olursa olsun, şunu iyi bilsinler ki bu ülkede gidişatı kötü götürmeye çalışıyorlar. Gidişat kötü ama kötüye götürmeye çalışanlar var. Hiçbir şekilde provokasyona gelmek istemiyoruz kimse de getirmesin, toplumumuzdan özellikle bu konuda rica ediyoruz. Provokasyona gelmesinler ama ne olursa olsun, bütün toplum bu konuda bir ses çıkartması lazım 17 Aralık sürecinde başlayan yolsuzluğu kapatmak için o zaman gelişen süreçte ayakkabı kutularından vaaz geçtik, evlerden çıkan milyon dolar paraların hesaplarını veremedikleri için bu konuları kapatmak için maalesef bu gündemler yaratılıyor. Kendileri önceden açıklamalar yaparak provoke etmek için çalışmalar yapıyorlar. Bugün Ankara’yı yöneten belediye başkanı önceden kalkıp neler olacağını söylemeye çalışıyor. Provokasyon yapıp olaylar çıkartmaya çalışıyor. Özellikle Erzincan halkından, Erzincanlı vatandaşlarımızdan rica ediyorum. Eylem yapılması bir halktır. Herkes bu eylemi yapabilir kim yaparsa da biz her zaman onların yanlarındayız bunu da burada açıkça belirteyim. Ama bu hiçbir zaman provokasyon olmasın çünkü demokrasi böyle şeylerle kalkınacak ve bu ülkenin düzelmesi için özellikle AKP’ye oy veren hemşerilerimiz iyi düşünsünler ülkeyi nereye götürmeye çalışıyorlar. Kendi iktidarlarını korumak için söylemlerine, eylemlerine bir baksınlar iyi düşünsünler ve ülkenin hangi noktaya geldiğin görsünler” diye konuştu.  
Editör: Doğu Gazetesi