Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde “İslam, Müzik ve Eğitim” konulu söyleşi gerçekleştirildi. Eğitim Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi ortaklığı ile organize edilen söyleşi Eğitim Fakültesi “Mavi Salon”da gerçekleştirdi.

Söyleşiye Rektör Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Âdem Başıbüyük, Prof. Dr. M. Fatih Ertugay, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Cihat Özgenel, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mücahit Kağan, dekan yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konuşmacı olarak İlahiyat Fakültesi, Felsefe ve Din Bilimleri Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Zeki Göksu ve Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Eğitimi Anabilim Dalından Dr. Öğr. Üyesi Levent Ünlü’nün yer aldığı söyleşide, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Eğitimi Anabilim Dalından Öğr. Gör. İlhan Akdeniz ilahiler seslendirdi.

İlahi okunması ile başlanılan söyleşide Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Zeki Göksu tarafından yapılan açılış konuşmasında sanatın tanımı yapıldı ve İslamiyet’in özellikleri anlatıldı. Daha sonra İslamiyet’in sanata ve müziğe bakış açısı Kur’an ayetleri, hadisler ve çeşitli bakış açıları ile ele alındı. Dr. Öğr. Üyesi Levent Ünlü’nün soru sorduğu ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Zeki Göksu’nun cevap verdiği, şeklinde gerçekleştirilen söyleşide ayrıca Peygamberimizin sanata bakış açısı, İslamiyet’in müziğe katkıları, müzik eğitiminin günümüzdeki durumu ve İslamiyet’e göre müziğin durumu gibi konular tartışıldı.

Söyleşi sonunda Rektör Yardımcıları programı gerçekleştiren öğretim üyelerine teşekkür belgesi takdim ettiler.

Editör: Doğu Gazetesi